Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Stå sammen – en global reaktion

Stå sammen – en global reaktion

”En global pandemi kræver et globalt svar”. Sådan siger generalsekretær i Baptisternes Verdens Alliance, BWA, Elijah Brown. 

Corona-virussen er nået mindst 174 lande med katastrofale følger, både i menneskeliv og økonomisk. Som svar på den globale pandemi kaldet Covid-19, mobiliserer BWA nu de 240 medlemskirker og organisationer i 125 lande. Dels er der sat 250.000 $ af fra BWAs side til at hjælpe alle medlemskirkerne, så de kan nå de socialt svageste i deres samfund, dels opfordrer de baptister verden over til at matche det beløb med frivillige gaver, så endnu flere sårbare verden over kan få hjælp af den lokale baptistkirke.

”Visionen for Baptist World Aid går 100 år tilbage, til efterdønningerne af den spanske syge efter 1. verdenskrig. Mens vi markerer 100-året i 2020, så er der mindst lige så stort et behov i dag for at mobilisere baptister verden over,” skriver Elijah Brown.

Det, der gør BWA så unik, er, at vi er et netværk af baptister fra 125 lande og territorier i ligeværdigt partnerskab.

Som en del af denne ”Stå sammen – en global reaktion” har BWA allerede kontaktet alle 240 medlemskirker og organisationer, og tilbudt en nødhjælp, som kan afhjælpe konsekvenserne af Covid-19. ”BaptistKirken er blevet tilbudt 1000 $, som vi har opfordret BWA til at give til nogen, der har større behov”, fortæller BaptistKirkens danske BWA-repræsentant Lone Møller-Hansen.

”Det, der gør BWA så unik, er, at vi er et netværk af baptister fra 125 lande og territorier i ligeværdigt partnerskab”, siger Julie Justus, leder af Globalt Partnerskab og Enhed under BWA. ”Ved at tilbyde hjælp til alle lande i en global krise, står vi sammen som en familie med 47 mio. baptister.”

BWAid blev til BFAD

Denne globale krise er samtidig med til at udvikle det nye Forum for nødhjælp og udvikling under BWA, BFAD, som omfatter mere end 30 internationale baptist-nødhjælpsorganisationer.

Fordi det er en global pandemi, er tiden inde til at stå sammen i alt, hvad vi gør.

”Fordi det er en global pandemi, er tiden inde til at stå sammen i alt, hvad vi gør. Vi skal samarbejde og BFAD søger kollektivt at nå frem til dem, der har størst behov. Gennem samarbejde vil vores ressourcer få maximal virkning”, siger Rachel Conway-Doel, der er ansat i BFAD. ”Jeg beder indtrængende baptister verden over om at dele viden, ideer og støtte. På den måde kan vi trække på vores baptistiske rødder med aktivisme og engagement, og græsrødderne kan nå de mest sårbare.”

Forbøn

Der er lavet en hjemmeside, som samler ideer til, hvordan man kan håndtere krisen. Det gælder også redskaber til at holde video-gudstjenester, historier om, hvad baptister gør internationalt, og der er en formular, så man kan bede om forbøn. Sidste måned arrangerede BWA en 24 timers bønne-maraton, som havde deltagere fra 44 lande – og som spændte over mangfoldige kulturer, generationer og sprog.

En af de mest effektfulde måder at stå sammen på for tiden er gennem bøn.

”En af de mest effektfulde måder at stå sammen på for tiden er gennem bøn,” siger Merritt Johnston, BWAs kommunikationsmedarbejder og koordinator for Covid-19 bønnen. ”Selvom vi ikke kan være sammen fysisk, er vi stadig ét i ånden og i mission. Vi vil fortsat søge nye veje til at bruge teknologien til at mobilisere bøn og opmuntringer til menigheder og præster.”

Krænker menneskerettigheder

Sammen med menneskerettighedsorganisationen 21Wilberforce har BWA sat ind overfor to udfordringer, som sker i kølvandet på Corona: Religiøse mindretal bliver nogle steder nægtet hjælp af sundhedsvæsenet.

Og nogle regeringer vil benytte anledningen med en midlertidig nedlukning af kirker og bedehuse til at lukke disse permanent. BWA tilbyder hjælp til kirker og organisationer, der måtte blive ramt af dette.

”Vi opfordrer alle baptister til at stå sammen i bøn, gavmildhed, læring og tjeneste. Håbet styrkes, når vi står sammen,” siger Elijah Brown. Han opfordrer til at støtte baptister og samfund, der er hårdt ramt af Corona-virussens konsekvenser ved at give gavmildt. Det kan gøres via dette link: https://give.cornerstone.cc/bwanet

Andre links:

Generalsekretær Elijah Browns opfordring til at stå sammen globalt: http://bwanet.org/covid19response/video-update/

COVID-19 microsite

Giv din mening til kende