Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Signe Lund: ”… de her mennesker har mistet alt!”

Jordskælvet

Signe Lund: ”… de her mennesker har mistet alt!”

Signe Lund Christensen er i Syrien for at hjælpe jordskælvsofre. 37.000 meldes omkommet, 5,3 millioner har mistet deres hjem og UNICEF anslår, at 7,1 millioner børn mangler humanitær hjælp – behovet for hjælp er enormt.

Se Signes video-hilsen fra det jordskælvsramte Syrien

Signe Lund Christensen er ansat i den kristne hjælpeorganisation ADRAs danske afdeling. Til hverdag er hun Engagementschef på et fredeligt kontor i Nærum , men lige nu er hun udsendt til Latakia i Syrien. Signe skal hjælpe kolleger i ADRA med kommunikation og koordinering i det kaos, der er fulgt efter jordskælvene sidste mandag.

Selv om de fleste omkomne findes i Tyrkiet, er Syrien også hårdt ramt. Det anslås lige nu, at flere end 3.700 er blevet dræbt i det nordøstlige Syrien, hvor 2,5 millioner børn mangler humanitær hjælp.

Situationen i Syrien er blevet yderligere forværret af manglende adgang for nødhjælpsorganisationer. Først i dag er den syriske præsident Bashar al-Assad gået med til at åbne mere end en enkelt grænseovergang til Tyrkiet. Et enkelt fly med nødhjælp fra Saudi Arabien landede tirsdag i Aleppo: En række nødhjælpsorganisationer presser det syriske styre for at give adgang til endnu mere international nødhjælp.

Som du kan høre Signe sige i videoen, er der behov for meget mere hjælp. Du kan hjælpe ved at støtte ADRA eller en af de mange andre nødhjælpsorganisationer, der er aktive i Tyrkiet og Syrien.

Når Signe ikke hjælper i verdens brændpunkter, er hun aktiv baptistspejder i AmagerbroSpejderne på Skotlands Plads og menighedsrådsleder i Købnerkirken.

Mød Signe i dette portræt  “Et demokratisk menneske”

 

Det jordskælvsramte område i Tyrkiet og Syrien

Giv din mening til kende