Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Når Jesus banker på – åbner du så?

TORSDAGSTANKE

Når Jesus banker på – åbner du så?

For nylig var der en bekendt, der viste mig billedet “Jesus ved døren/Jesus banker på”, som er et gammelt og kendt motiv bl.a. til ikoner. Og selvom jeg har set det flere gange før, opdagede jeg pludselig noget, jeg ikke havde bemærket tidligere: Døren har ikke noget håndtag!

Jesus kan altså ikke komme ind, hvis vi ikke lukker op. Han vader ikke bare selv ind uden samtykke, han er ikke interesseret i en relation baseret på et overgreb – han vil have et åbent og ærligt forhold til og med os, og derfor banker han pænt på og venter, til vi inviterer ham indenfor.

Men hvis jeg skal være ærlig, så ved jeg ikke, hvornår jeg sidst aktivt har inviteret ham ind. Faktisk er jeg som regel mest optaget af mine egne bønner, mine egne sange og mine egne diskussioner. Selv i samtaler med ham er det i ni ud af ti gange mig, der fører ordet. Og det er egentlig et meget ensidigt forhold.

Hvornår har du sidst åbnet døren for Jesus og inviteret ham ind? Kan du høre, når han banker? Og husker du at lade ham føre ordet en gang imellem?

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende