Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Mission er livsnerven for baptister

Formand Per Beck

Kurt Bøgsted

Mission er livsnerven for baptister

De kommende uger vil der være regionale møder fem steder i landet, hvor BaptistKirkens menigheder drøfter mission.

”Mission i Danmark er livsnerven i vores kirkesamfund.” Sådan siger BaptistKirkens formand Per Beck forud for de fem regionale møder, som finder sted i de kommende uger.

Her er den netop vedtagne Fælleserklæring anledningen til, at menighederne kan inspirere hinanden indbyrdes til at være i mission, præcis som de er, dér hvor de er.

Fælleserklæringen

Fælleserklæringen blev vedtaget på Landskonference 1 på Lindenborg i juli 2019. Hvor fælleserklæringen tidligere har været mere overordnet, er den for denne femårs periode (2019-2024) meget konkret og handler især om livet i menighederne.

Det første år – 2020 – er det tanken at koncentrere sig om Mission i Danmark. Alt fra arbejdet med at give troen videre til børn og unge, til seniorarbejde, at dele sin troshistorie og lave kirkebio og meget mere.

Et idé-katalog bringer erfaringer videre fra menighed til menighed.

Halvdelen er ikke gået i gang

Mette Holmgaard fra Aalborg hjælper ledelsen som konsulent og har bl.a. ringet rundt til alle danske menigheder for at høre, hvad de tænker om Fælleserklæringens mål. Hun fortæller, at ca. halvdelen af de danske menigheder ikke har kigget på Fælleserklæringen endnu og af resten har halvdelen deres egne planer og visioner, som (selvfølgelig) ikke ændres af Fælleserklæringen.

”Det kan være lidt deprimerende at høre, at halvdelen af menighederne ikke har kigget på det. Men det håber jeg jo, at vores regionale møder kan ændre på,” siger Per Beck.

Han tror grundlæggende på, at samtalen og inspirationen mellem menighederne er selve sammenhængskraften i BaptistKirken.

Ingen pral

”Vi har ikke brug for praleforanstaltninger, men at vi lytter og griber det, vi kan bruge. Vi skal gå til møderne med den indstilling, at vi både skal fortælle om glæder, overvejelser og sejre, men også hvilke vanskeligheder vi har haft. Vi ønsker et realistisk billede af, hvad har man taget fat på i menighederne og kæmpet med. Det vil også være godt at se på forskellene mellem at være i en stærk og stor menighed og den lille enhed. Jeg håber, at vi kan glæde os over hinandens arbejde.”

Spejderne deltager

Han er glad for, at spejderkorpset har grebet ideen og deltager ved tre af de fem møder (Hjørring, Vaarst og Herlev) for at fortælle, hvad spejderarbejdet kan gøre ved en menighed – og omvendt.
”Et af temaerne for i år med Mission i Danmark er jo netop ’at fokusere på børn og unge’. Vi håber, at menighederne har syn for, at det er deres fremtid”.

Tid til samtale

Et af kritikpunkterne fra tidligere regionale møder har været, at der har været for lidt tid til samtale. Derfor inviterer ledelsen til to regionale møder mere end sidste år. Det skulle give mere plads til de enkelte, med færre til at dele tiden – og kortere afstand at køre.

Spisefællesskabet – der indbydes til mad før mødet – giver også mulighed for samtale. Endelig håber ledelsen at få flere af de etniske menigheder med i samtalen.

Tilmelding

Møderne finder sted i Hjørring Baptistkirke den 26. februar, i Vaarst Baptistkirke den 27. februar, i Brande Baptistkirke den 4. marts, i Lai Baptist Church, Ringe den 5. marts og endelig i Korskirken, Herlev den 9. marts. Alle dage kl. 18.30, hvor der serveres et måltid mad.

Der er tilmelding en uge før. Tilmelding sker til info@baptistkirken.dk – og det er gratis at deltage.

En kommentar til "Mission er livsnerven for baptister"

HENRY MØLHEDE

Vårstbaptistkirke skal vide at jeg kommer i aften kl 18,30 hilsen Henry

27. februar 2020 kl. 12:16

Giv din mening til kende