Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Lysets hastighed

1. søndag i advent

Lysets hastighed

Lysets hastighed er 299.792.458 meter per sekund. Hvis du stiller dig på en asteroide 300.000 kilometer ude i det tomme rum og blinker en enkelt gang med en lommelygte, kan jeg stå i Aalborg og se lysglimtet kun et sekund senere.

Hvis jeg ikke får øje på glimtet fra din lommelygte, ser jeg måske lyset fra en stjerne, der er så langt væk, at lyset har rejst millioner af år for at nå mig.

Lyset er fantastisk. Uden lys intet liv. Uden lys ville vores verden være mørk, tom og gold. Det bliver vi mindet om hvert efterår, når lyset langsomt forsvinder og mørket til sidst omslutter os det meste af døgnet.

Men ligesom lyset rejser gennem verdensrummet mod os, rejser vi gennem efteråret og vinterens begyndelse mod lysets komme. Vi tager forskud på lysere tider, når vi fejrer den første søndag i advent.

Ikke blot lysere tider i naturen, men lysere tider i vores liv. For ligesom Gud så, at lyset var godt, og skilte lyset fra mørket i skabelsen, så han også, at mennesket havde lukket mørket ind i verden igen.

Gud måtte sende lyset til os endnu engang. Jesus kom og mindede os om, at han er verdens lys. Hvis vi følger ham, skal vi aldrig vandre i mørket, men have livets lys.

Lad os vandre mod lyset og med lyset.

Giv din mening til kende