Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kampen om værdier

Torsdagstanke

Kampen om værdier

“Her til lands siger vi fra overfor kræfter, som ønsker fortidens forstokkede menneskesyn”, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen for nylig i en tale ved Copenhagen Pride i København.

Han hentydede her til de mange danskere, der bygger deres liv og menneskesyn på det normale ægteskab mellem kvinde og mand, og som har det svært ved at forstå de holdninger, som med voldsom energi markedsføres af Copenhagen Pride bevægelsen.

Det menneskesyn og de værdier, vi i Danmark har indrettet vores kultur på, bygger i høj grad på kristendommen. Det er de værdier, vi selvfølgelig også ønsker at lære vores børn. Vi skal ikke fordømme anderledes tænkende, men vi vil selvfølgelig have ret til at holde fast i vores værdier og kræve, at der udvises respekt om vores livssyn. Vi kan ikke acceptere hensynsløse angreb fra landets statsminister, der måske allerede er i gang med det kommende folketingsvalg.

Jeg tror, vi er stærkt i gang med et endnu vigtigere valg: Valget om vores værdier og det kristne livs- og menneskesyn med respekt for hinanden.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende