Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Børn og unge er hele menighedens ansvar

Børn og unge er hele menighedens ansvar

Ofte bliver ansvaret for børns og unges trosoplæring uddelegeret til børne- og ungdomsmedarbejdere. Men hele menigheden kan og skal inddrages.

Lørdag d. 29. september var repræsentanter fra 20 baptistmenigheder, Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund, BBU og baptistspejderne, DBS, samlet for at tale om, hvordan vi som kirkesamfund og menigheder kan tage ansvar for at give troen videre til vores børn og unge. Med indlæg fra Ida Dietz, der har været ansat på Folkekirkens projekt ”Børn i Kirken” og Pia Søgaard, der har været konsulent på projekt ”Tro bygger bro” i Missionsforbundet, var der lagt op til en spændende dag med vigtige samtaler.

Eftermiddagen bød på valget mellem tre seminarer og mulighed for samtale i mindre grupper. Inden da blev spørgsmålet kvalificeret med oplæg om de religionssociologiske tendenser blandt børnefamilier af Ida, og hvordan man som menighed kan tage ansvar for trosoplæring af Pia. Begge oplæg gav stof til eftertanke.

Fælles for dem var, at der blev sat fokus på vigtigheden af at møde børn – og forældre – med tilbud af høj kvalitet, der taler til børnene – og forældrene – dér, hvor de er.

”I skal interessere jer for jeres unger”

Noget af det, der stod klart efter dagens input og diskussioner i både større og mindre grupper, er, hvor vigtigt det er, at vi som menigheder ser børne- og ungdomsaktiviteter som en del af helheden. Det er ikke kun børne- og ungdomsmedarbejdere, der har ansvaret for, at der er rum for børn og unge i kirken, men hele menigheden.

Menighedsrådet skal sørge for, at der er nogle rammer, hvor arbejdet med børn og unge har gode forhold, og hvor det er en del af kirkens liv. Det betyder også, at hele menigheden skal inddrages i processen omkring børneaktiviteter, for det er det, som skaber interesse for arbejdet og for børnene.

Med indspark, opfordringer og inspiration i bagagen er der nu en masse at arbejde videre med i menighederne. For en ting kunne alle blive enige om i lørdags, nemlig, at vi – som Lasse Åbom citerede Søren Østergaard for at sige – ”skal interessere os for vores unger”.

Giv din mening til kende