Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kald og/eller lyst

Serie om kaldsoplevelser

Kald og/eller lyst

Fra jeg var næsten tre år, tog min far, som var søndagsskolelærer, mig med i søndagsskole. Jeg har altid syntes, at det var spændende at høre historierne fra bibelen. Helt enkelt og forståeligt.

Karen-Marie Pedersen

Som teenager, begyndte jeg at tænke på, hvordan et kald til omvendelse ville være for mig, når jeg var vokset op i en kristen familie. En stor omvendelse har det ikke været, men bibelvers har hjulpet mig til at tage beslutninger.

Kald til børnearbejde

En nat i drømme, i underbevidsthed eller i vågen tilstand – ja  jeg ved det ikke – fik jeg tanker/åbenbaring om en hel bibelsk lektion om bøn og Fadervor. Da jeg vågnede næste morgen, måtte jeg lige tænke det hele igennem. Jo, nu var jeg vist klar til at holde indledning i søndagsskolen.

Siden – dog med pauser – har jeg holdt søndagsskole og senere også juniorklub. Her var jeg også med fra mine teenageår sammen med min mor, som var juniorleder. At give dét videre, som jeg havde modtaget, blev mit kald og/eller lyst.

Men når det nærmer sig igen, beder jeg Jesus om lyst og inspiration til at komme i gang.

Glæden ved at give det videre

Når jeg arbejder med bibelteksterne for at kunne formidle deres indhold til børnene, giver det mig selv rigtig meget. Jeg må indrømme, at det også har været super dejligt at ‘holde fri’ i Corona-tiden og nu i sommerferien. Men når det nærmer sig igen, beder jeg Jesus om lyst og inspiration til at komme i gang.

Nu har vi en lille juniorklub i Østerlars i Multihuset (den nedlagte folkeskole), da baptistkirken blev solgt for nogle år siden. Vi er tre damer, som hjælpes ad.

Når jeg synes, at jeg ikke har inspirationen til det, jeg skal – ja, så beder jeg Jesus om hjælp. Så kommer tanker og inspiration til mig. Sjovt nok for det meste om natten. Men det er nok også nemmest for Jesus at komme igennem, når hverdagen er fyldt op med så meget andet.

Giv din mening til kende