Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Ingen spejdermøder, men hvad så?

Ingen spejdermøder, men hvad så?

Nedlukningen af syv kommuner i Nordjylland har også ramt flere af Baptistspejdernes kredse. Nordjylland er regionen med størst koncentration af baptistspejdere, og derfor rammer nedlukningen Baptistspejderne særligt hårdt.

”Nedlukningen betyder, at vi ikke kan holde spejdermøder,” fortæller Anne Hvid Lunde, der er spejderfører i Østervrå, og uddyber: ”Der var en kraftig opfordring til, at alt foreningsliv lukkede ned. Vi har valgt at følge skolerne, så hvis de lukker ned, lukker vi også ned.”

Selv hvis regeringen havde holdt muligheden for at fortsætte foreningslivet åben, havde det givet udfordringer for spejderne i Østervrå.

”Vi er tre spejderførere, der bor i Hjørring Kommune, som ikke havde mulighed for at komme til Østervrå, som ligger i Frederikshavn Kommune,” fortæller Anne.

Den seneste udmelding fra regeringen er dog, at spejderførerne kan rejse mellem de to kommuner, men opfordringen til at holde foreningslivet lukket gælder stadig.

Bekymring i Vrå

Hos Baptistspejderne i Vrå ærgrer de sig også over, at de endnu engang må sætte spejderarbejdet på pause.

”Vi havde fået startet en masse gode ting op efter sommerferien. Blandt andet Familiespejd, og vi havde også startet et samarbejde med KFUM-spejderne i Vrå, hvor vi nåede at holde et enkelt spejdermøde sammen. Det er sat på pause nu,” fortæller kredsfører i Vrå, Tanja Strandskov Jensen.

For spejderne i Vrå betyder de fire ugers nedlukning, at spejderarbejdet er slut for i år.

”Normalt har vi ikke spejdermøder i december, fordi vi sælger juletræer,” fortæller Tanja, som regner stærkt med, at de også skal sælge juletræer i år.

”Vi regner med at sælge juletræer, fordi vi kun står et par stykker sammen ad gangen. Vi regner også med at lave ubemandet salg, hvor man kan betale med MobilePay,” forklarer Tanja.

Aktiviteter under nedlukning

Spejderne lærte at tænke kreativt under nedlukningen i foråret. Derfor er de klar igen.

”Vi har lagt op til, at spejderne kan gå ind på hjemmesiden og lave karantænespejd-aktiviteter fra foråret. Indtil videre har vi ikke nået at forberede mere – der er kun gået en uge,” fortæller Anne fra Østervrå, hvor de i foråret livestreamede et spejdermøde, så spejderne kunne lave aktiviteterne derhjemme.

Vråspejderne lægger også planer for, hvordan de vil holde deres spejdere i gang under nedlukningen.

”Vi regner med at lave noget online, og måske lægge nogle opgaver ud i byen, som spejderne skal løse,” fortæller Tanja.

Ser positivt på fremtiden

”Vi ved ikke endnu, om nedlukningen har konsekvenser for, om spejderne kommer igen. Men vi er fortrøstningsfulde. Vi har mange klynge- og flokspejdere, fordi der op til 10-årsalderen ikke foregår så meget for dem i byen. Det er fordelen ved at være i en lille by,” fortæller Tanja om tankerne for fremtiden i Vrå.

Anne i Østervrå er også overbevist om, fremtiden ser lys ud

”Vi regner bestemt med, at vi kan nå at mødes inden jul. Vores sidste møde er planlagt til 14. december,” siger Anne, og fortæller om traditionerne med en juleafslutning for hele spejderkredsen, hvor spejderne mødes på tværs af aldersgrupper.

Giv din mening til kende