Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Håndholdt sommerfest

Lone Møller-Hansen

Håndholdt sommerfest

Sommerfesten på Lindenborg samler over 400 deltagere fra minimum 15 menigheder – i højt humør.

Fakta:

Over 400 deltagere, heraf 350 tilmeldt på forhånd.

Heraf 100 børn

92 enheder på campingpladsen

36 værelser er udlejet

180 har købt aftensmad, der bliver leveret af Freunde.

10 menigheder fra Missionsforbundet og BaptistKirken på Sjælland har været bærende

Campingchefer Ruben Andersen-Hoel og Peter Götz, begge Missionsforbundet.

Det er lykkedes at få en sommerfest ud af det.

Det var sådan lidt ud af frustration over, at der ikke blev noget sommerstævne på Lindenborg i år, at to menigheder foreslog en udvidet menighedslejr. I denne uge, fra i lørdags og til i morgen, torsdag, har over 400 mennesker, heraf 100 børn, været samlet på Lindenborg i Sommerfesten 2021. Fire menigheder bidrager med de største grupper; Roskilde og Holbæk er størst med hhv 69 og 47 deltagere – inklusive dagskort. Fra Missionsforbundet er det Vanløse og Osted, der er størst.

Ud over de sjællandske menigheder, deltager også baptister fra Bornholm, Brande, Nørresundby-Vodskov, og Odense.

Campingchefer Ruben Andersen-Hoel og Peter Götz.

Afslappende

Det er mere afslappende dage end de normale sommerstævner. Der har været minimalt program. Kun formiddag og aften, og ganske få tilbud om eftermiddagen.

Ruben Andersen-Hoel, der er den ene af to lejrchefer (præst i Vanløse Frikirke), indledte med at sige, at dette var en håndholdt lejr. Opdager man, at der ikke er mere toiletpapir, så går man selv efter det. Og det har holdt. Ingen brok.

Det hjælper nok også, at den varme mad, som bliver serveret om aftenen, er god og at de to daglige programpunkter har vist sig at bære. Der er undervisning om formiddagen kl. 10 og derefter lægges op til samtale i grupper. Og så er der aftenmøde, hvor der har været meget forskellige, dygtige og dejlige talere.

Temaet for hele programmet har også været festen; festens vært, Gud, festens deltagere og i dag, onsdag, sidste dag med program, er det festens medarbejdere. Gode input og opmuntringer at tage med hjem. Hvor skal vi huske, at Guds rige er en fest og at alle er inviteret med. Beretningen om ”Den fortabte søn” og den fest, Gud holdt for ham, har været gennemgående. Vælger vi at sige ja, eller bliver vi udenfor som fornærmede børn?

Lovsang

Og så har der været et aldeles pragtfuldt lovsangsband, som har kunnet splitte sig op – så ingen af lovsangslederne, hvoraf flere er småbørnsforældre, er blevet overbebyrdet. Flere af lovsangslederne, bl.a. Henrik Nissen fra Regen/Kristuskirken og Thomas Kofoed Lundegaard fra Købnerkirken har præsenteret deres egne lovsange og oplever, at hele salen kan synge med.

Selvfølgelig glæder vi os til at kunne samles til et stort sommerstævne næste år. Men sådan en udvidet menighedslejr kan også noget! Noget andet.

Beach Party

Et af ugens højdepunkter har været beach party ned mod fjorden, med hoppebord og vandrutsjebane, blomsterkranse, gratis slushice, høj musik – og godt vejr. Det havde Regen/Kristuskirken taget ansvar for.

Der har været program for børnene hver formiddag, men en forælder fortæller, at de glæder sig til et mere omfattende børneprogram næste år.

Læs også om søstrene Sigrid og Edel, der deltager i Lindenborg for første gang.

Giv din mening til kende