Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Et opmuntrende bekendtskab

Lone Møller-Hansen

Et opmuntrende bekendtskab

Sigrid på 93 år og lillesøster Edel på 88 år deltager i Lindenborg for første gang – men ikke sidste.

Billedtekst: Sigrid Meier Andersen t.h. er 93 år og Edel Meier Sørensen er 88 år og debutanter i Lindenborg. To positive livstykker med hver deres madpakke.

De to søstre kom ind i rummet, hvor dem, der ikke hørte til nogen menighed, holdt til. Det var efter formiddagsundervisningen, og vi skulle snakke om det, vi havde hørt.

Lidt forsigtigt sætter de sig i rundkredsen, men deltager snart livligt i samtalen. På et tidspunkt siger Sigrid, som åbenbart er storesøsteren, at hun netop er flyttet i ældrebolig… ”Nu er jeg jo 93 år…” siger hun.

93! Er du 93 år?

Jeg måber, og må spørge: ”93! Er du 93 år?”

Ja, det er hun. Og lillesøster Edel er 88. Begge to livstykker med meget god erfaring og livs-visdom at dele ud af. En gave til fællesskabet.

Ingen af dem kommer i Missionsforbundet eller BaptistKirken, men en veninde inviterede dem med til Sommerfesten. Veninden, Helle Rosenkrans, er begyndt at komme lidt i Roskilde Baptistkirke. Tidligere har hun haft de to søstre med på Oase+, fortæller de.

Edel er ”gammel præstekone” fra Folkekirken, men kommer nu i Apostolsk Kirke på Frederiksberg. Sigrid kommer i Christianskirken i Aarhus og fortæller begejstret om sin kirke.

Edel fandt ind i en frikirke, efter hun var aktiv i Aglow, ”Så kunne jeg ikke lige finde tilbage til Folkekirken. Jeg manglede det karismatiske,” siger hun. Og så blev hun aktiv i Åbne Døre og har været i Teheran med Ny Testamenter på Farsi tilbage i 90’erne. Hun tænder helt på aften-taleren Kenneth Kühn, som fortæller om en park, hvor hun har gået, og hvor der virkelig er fest for Jesus – sådan i det skjulte.

Sigrid har til gengæld været engageret i Tværkulturelt Center og har besøgt flygtninge i flygtningecentre. ”De fik et nyt liv”, fortæller hun. Selv fandt hun sin levende tro gennem Moralsk Oprustning og har dér mødt et stort internationalt fællesskab. Hendes arbejdsliv var som leder af en menighedsbørnehave, som hendes svoger, Edels mand, var med til at starte i Skovlunde.

Det er dejlig afslappet og nogle utrolige omgivelser.

Disse to åbne og interessante søstre er glade for at være med i Lindenborg. ”Det er dejlig afslappet og nogle utrolige omgivelser”. Edel har haft sommerhus ned til Roskilde Fjord, så hun føler sig lidt hjemme.

Sigrid fortæller til en af samlingerne, at hun dagen før er blevet helbredt igennem forbøn i Healing Rooms. ”Jeg har ikke haft det godt i min fod i 30 år… se her”, siger hun og vrikker med foden, som har været hævet og helt stiv. ”Det er fantastisk”, de ler begge højt. Edel siger: ”Måske hun skal ud og spille fodbold.”

De siger, at de gerne vil deltage igen næste år. Ingen forbehold for alder og helbred her. Et virkelig dejligt, opmuntrende bekendtskab.

Læs mere om sommerfesten 2021 her.

Giv din mening til kende