Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Det gælder hele året

Det gælder hele året

Julenat forkyndte Herrens engel for hyrderne på marken det glade budskab: ”Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren”, og en himmelsk hærskare lovpriste Gud og sang: ”Ære være Gud i det højeste og på jorden! Fred til mennesker med Guds velbehag!”[1]

I vores hjem i Vittrup gør vi i god tid inden jul klar til, at englene kan pakkes ud og hænges op på troldegrene i loftet eller sættes på skabe og i reoler. Omkring 730 forskellige engle, som Hanne har samlet gennem de seneste ca. 25 år, forkynder hver især det samme glade budskab i tiden op til jul – og langt ind i januar.

Engle fra næsten hele verden

Samlingen er hvert år blevet forøget ved enkelte køb på rejser og ferier, men mange er foræringer fra familie og venner, der har tænkt på Hannes englesamling:

– 91-årige Anna i menigheden kom for et par år siden med en engel, der stadig lå i den originale æske fra Daells Varehus, og en ca. 100 år gammel engel fra hendes svigerforældres hjem.

– Vores søn hjembragte en engel, købt i en af Hongkongs baptistkirker på en arbejdsrejse dertil.

– Andre engle har deres helt egen historie, men alle minder de os hvert år om det samme glade budskab, som lød til hyrderne på marken for ca. 2.000 år siden.

Årets ‘engle-tælling’

Efter jul – hen i januar – bliver englene igen pakket ned i fem banankasser, men forinden bliver de talt. Ved sidste ‘engle-tælling’ var der 730. Det antal bliver nu forøget med årets tilkomne.

Hel-års-engle

Enkelte særlig udvalgte – som fx ‘mormor-englen’ fra Hongkong – får lov til at blive fremme hele året. Andre bliver ganske enkelt overset ved nedpakningen, men hele året bliver vi og vores gæster mindet om, at budskabet fra englen den første julenat gælder hele året – og for alle mennesker.


1    Lukas-evangeliet kap. 2, vers 10-11 og 14

Giv din mening til kende