Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Børn og unge hører til i menigheden

Noah Mogensen

Børn og unge hører til i menigheden

Per Beck, formand for BaptistKirken siger, at det er ”en glæde hvis en sammenlægning BBU og MBU kan give praktiske synergier”. Men han understreger, at det er afgørende, at der er en sammenhæng mellem ungdomsarbejde og menighed.

Billedtekst: I Rønne på Bornholm er der allerede et tæt samarbejde mellem Missionsforbundet, Baptistkirken og Pinsekirken omkring børne- og ungdomsarbejdet. Her er et billede fra Max-dagen, som hver sensommer samler ca. 1000 børn og deres forældre i centrum af Rønne.

Per Beck blev orienteret om planerne for en eventuel sammenlægning mellem BBU (Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund) og MBU (Missionsforbundets Børn og Unge) på et fælles møde mellem lederne fra de to ungdomsorganisationer og de to kirkesamfund i foråret. Inden da var sløret dog løftet en lille smule ved en fortalelse på dette års lederkonference… Nu er et forklarende dokument fra BBU og MBU endelig blev offentliggjort. Per svarer på baptist.dk’s spørgsmål:

Hvad var din umiddelbare reaktion, da du hørte at MBU og BBU overvejer at lægge sig sammen?

”Min umiddelbare – og ikke gennemtænkte reaktion – var nogen forundring. Børne- og ungdomsarbejdet har vi altid betragtet som en væsentlig del af kirkesamfundets arbejde – er de nu på vej væk?”

Det kan smitte af

Hvad håber du kan blive effekten – på kort og langt sigt?

”I samarbejde og samtaler mellem Det danske Missionsforbund og Baptistkirken i Danmark er det fra begge sider erkendt, at samarbejdet er mellem to selvstændige kirkesamfund, og p.t. er der ikke stemning for at dette ændres.

Det er et meget vigtigt og fint signal, der sendes fra BBU og MBU, at foreningerne skal bevare tilknytningen til lokalmenigheden. Det er afgørende, at der er sammenhæng mellem ungdomsarbejde og menighed.

Vi har set og glædet os over en række praktiske samarbejdsområder for de to ungdomsorganisationer, og hvis en sammenlægning kan give nogle praktiske synergier, kan dette kun være en fordel.

Selvfølgelig kan en sammenslutning af BBU og MBU og styrkelse af samarbejdet ”smitte yderligere af” på kirkesamfundenes arbejde. Og hvordan det kirkelige landskab ser ud i næste generation, skal jeg ikke forsøge at forudsige.”

Er der noget, der bekymrer dig omkring disse planer?

”Det er vigtigt, at vi er bevidste om den kirkelige arv, vi bærer med os som baptister. Dét, vi har fundet ud af, styrker os som kirke, skal bæres med og udvikles i fremtiden, hvor der må findes måder, hvordan vi bedst formidler budskabet om Jesus Kristus som verdens frelser. Det er også en baptistisk arv.”

Læs også artiklen om BBUs og MBUs overvejelser om sammenlægning og et interview med BBUs formand Rasmus Højmark.

Giv din mening til kende