Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Virkeligheden overhaler os indenom

Virkeligheden overhaler os indenom

Virkeligheden overhaler os indenom. Sådan opleves det at være en del af Mission i Danmark-udvalget.

Sidste sommer lancerede udvalget visionerne om tre tilbud til menighederne, der tilsammen skal gøre menighederne mere missionale. Dels Innovative Kirker, som er et tilbud til menigheder, der ønsker hjælp til at finde deres potentiale og blive mere udfarende i deres lokalsamfund. Dels ønsker vi at uddanne 100 unge, der kan tage ansvar i menigheder og i BaptistKirken, og endelig vil vi støtte og udruste teams, som vil danne nye kristne fællesskaber.

IMG_1344Lyngby vil være innovativ

Det første er godt i gang. Lyngby er pilotmenighed for projektet, og de har haft den første workshop med 20-25 nøglepersoner fra menigheden: ’Vi har fundet ud af, at uden en vision, dør vi. Så det er godt at få hjælp til at finde ud af, hvad vi kan, og hvad vi vil. Og det allervigtigste er, at der er nogen, der følger op på det’, siger Ekkart Kindler, formand for menighedsrådet.

Vi har fundet ud af, at uden en vision, dør vi.

Og der bliver fulgt op. I alt indeholder forløbet fire workshops over halvandet til to år. BaptistKirken har lavet en aftale med Charlotte Willer som projekt-konsulent. Hun er kandidat i pædagogisk psykologi. Hun brænder for at udvikle læringsfællesskaber, har allerede inspireret KvindeNetværket i Nordjylland og Odense Baptistmenighed. Bag sig har hun kaospiloten Rune Toldam, som har startet virksomheden Bespoke. Han er god til at tænke innovativt og strategisk.

Charlotte Willer og Ekkart og Rikke fra Lyngby fortæller om Innovative Kirker i denne video:

 

Menigheder kan nu ansøge om at komme med på projektet.

Menigheder kan nu ansøge om at komme med på projektet. Der er plads til yderligere fem menigheder i 2016. Info-materiale kan findes på BaptistKirkens hjemmeside eller gennem kontakt til lone@baptistkirken.dk

De to andre projekter er i princippet godkendt på Landskonference II i november 2015, men budgettet skal først godkendes til sommer. Og så er det, virkeligheden overhaler os indenom.

Caesar Kalinowski

Caesar Kalinowski

Katapult

KirkePlanterNet (KPN) – som en del danske baptistmenigheder har fået god hjælp af i deres menighedsudvikling – tilbyder et kursus allerede fra april i år. De kalder det Katapult. De menigheder, der allerede sidste sommer viste interesse for et netværk og udrustning af menighedsplantere, har mulighed for at hoppe med her. Det bliver et forløb med tre to-dages seminarer frem til april 2017 – sammen med menighedsplantere fra andre kirkesamfund. Underviser er menighedsplanter Caesar Kalinowski fra USA. Henvendelse vedr. Katapult kan ske til Thomas Willer, thomas@re-gen.dk

Aalborg og Sjælland

Samtidig er vi ved at finde ud af, hvordan vi skal tilbyde kvalificeret undervisning til op mod 100 unge fra menighederne. Der bliver et tilbud i Aalborg, hvor Bethelkirken er en af drivkræfterne i et allerede eksisterende tværkirkeligt undervisningsforløb, som hedder Væksthuset. Her håber vi på, at 20-25 unge baptister vil deltage i et forløb.

IMG_1345På Sjælland er der et par frikirker, der tidligere har arbejdet sammen om et undervisningsforløb for unge. Det, håber vi, vil lykkes igen, så de unge sjællændere kan få et tværkirkeligt kursus af samme kaliber som det i Aalborg.

Det er planen, at de to forløb begynder i september, og allerede nu skal menighederne og BBU-foreninger rundt omkring i landet finde de unge mellem 21 og 30 år, som har et potentiale eller måske allerede er unge ledere i menighederne.

Kan vi skaffe mentorer?

Det kommer til at afgøre, om det vil lykkes at uddanne måske 100 unge ledere. Derfor har vi spurgt i menighederne, om de kan give os navne på mentorer, som allerede er i gang, eller som kan blive udrustet til at vejlede de nye, unge ledere. I foråret vil der være et kursus for mentorer i Aalborg, som vi kan koble os på. Henvendelse vedr. mentorer og unge ledere kan rettes til Erik Rugholm, erikrugholm@gmail.com.

Giv din mening til kende