Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Vil vi for meget?

Vil vi for meget?

Blandt de 44 fremmødte til det første regionale møde om BaptistKirkens kommende fælleserklæring var der størst bekymring for, om vi vil for meget de næste fem år.

”Det var skønt, at der kom 10-15 unge mennesker og deltog i debatten om BaptistKirkens planer for de næste fem år,” siger generalsekretær Lone Møller-Hansen ovenpå det første regionale møde i Roskilde mandag aften.

Her havde BaptistKirken indtaget cafeen i Roskilde Baptistkirke, og da det normalt er ungdommens aften, havde de bestilt pizza og deltog i mødet i stedet. Til stor glæde og inspiration.
Mette Holmgaard ledte samtalen om den kommende Fælleserklæring. Mindst hvert femte år skal der vedtages en ny Fælleserklæring, som er BaptistKirkens arbejdsprogram. Denne gang har ledelsen besluttet at starte fra grunden.

Spredehagl

Lone Møller-Hansen redegjorde for baggrunden og den gamle Fælleserklæring, der blev vedtaget første gang i 2009 efter en turbulent periode. Da var det vigtigt at samle kirkesamfundet omkring tre ting; samtale, udrustning og efterfølgelse. I 2014 blev Fælleserklæringen vedtaget uændret.

Det oplæg til en ny Fælleserklæring, som de regionale møder arbejder med, er blevet til på baggrund af samtaler på Landskonference 2, LK2 i Vejle i november. Der er fire overskrifter og 12 underpunkter (se dem her), og det vakte lidt bekymring hos deltagerne i Roskilde.


”Måske ledelsen skal vælge et fokusområde for hvert af de fem år,” foreslog Ole Lundegaard, præst i Korskirken, Herlev. Ledelsen risikerer at blive kvalt i arbejde, mente han.

Menighedsrådsformand for Købnerkirken, Andreas Højmark Søndergaard mente også, at ”man skød med spredehagl”.

”Er det både BaptistKirkens og menighedernes arbejdsprogram,” ville en anden vide og indvendte, at hvis det er alles ansvar, bliver det nemt ”ingens”.

Idé-katalog

Formand Per Beck siger, at Fælleserklæringen er BaptistKirkens fælles arbejdsprogram, men at ledelsen håber, at menighederne kan bruge det idé-katalog, der kommer ud af de regionale møder, så Fælleserklæringen får liv ude i menighederne.

I løbet af aftenen havde otte grupper arbejdet intenst med ideer til, hvordan de enkelte fokusområder kunne styrkes helt konkret. Disse ideer svingede mellem, hvordan menighederne arbejder med deres gudstjenester og hvordan hver eneste baptist kan blive bedre til at dele sin troshistorie, til hvad BaptistKirken kan gøre for, at menighederne deler deres gode erfaringer og laver fælles kristendomsklasser som et tilbud til de menigheder, der ikke har ressourcer eller unge nok til selv at gøre det.

De to andre regionale møder finder sted i Bethelkirken i Aalborg tirsdag den 5. marts og i Brande Baptistkirke onsdag d. 6. marts.

Giv din mening til kende