Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Vi vil så gerne mødes

Vi vil så gerne mødes

En stor sommerfest på Lindenborg og børne- og teen-lejre skal erstatte det aflyste Sommerstævne. Hvis regeringen tillader det …

”Det skal være løgn!” Sådan tænkte flere, da beslutningen om at aflyse det store sommerstævne i Lindenborg blev taget i januar. Corona-pandemien betød for stor usikkerhed omkring planlægning og gennemførelse af et stævne, som vi ønsker og kender det fra tidligere år. Men så gik BBU[1] og flere menigheder fra tanke til handling. Nogle har planer om campingture, fællesskabsdage, menighedslejre mm.

Sommerfest på Lindenborg

Hertil kommer en stor ’Sommerfest’ i Lindenborg arrangeret af menigheder fra både Missionsforbundet og BaptistKirken på Sjælland med max. 500 deltagere. Sommerfesten finder sted i dagene den 24.-29. juli som en menighedslejr ganget op med fem eller ti. Mylderet af mennesker, man ikke kender, bliver mindre, antallet af programtilbud færre, og den tid, der giver den gode samtale plads, større.

Sommerfesten finder sted den 24.-29. juli som en menighedslejr ganget op med fem eller ti.

Formiddag og aften

Der bliver gode og gedigne tilbud formiddag og aften for voksne og unge – og særskilte programmer for teenagere og børn, dog i mindre skala end vi er vant til. Unge får deres eget område. Om eftermiddagen bliver der muligheder for fælles aktiviteter: ”Jesus inviterer sine efterfølgere til fest. Det handler både om den fest, vi kan opleve på vandringen med ham, og den ultimative fest, når Guds rige bryder igennem og forvandler den faldne og forslåede jord.”

Om formiddagene undervises om festens vært, festens indhold, festens gæster og festens medarbejdere. Tråden fanges om aftenen i relativt klassiske og nogenlunde korte møder med god forkyndelse og glad lovsang. Og der kan købes morgenmad og aftensmad.

Besætning og medarbejdere er fundet på de allerfleste opgaver, og lejemålet med Efterskolen Lindenborg er på plads. Bestilling af værelser og campingplads er også i fuld gang med pt. over 300 tilmeldte.

Corona

”Nu er vi jo ikke ude af Corona-restriktionerne endnu – og en ny uventet bølge kan naturligvis sætte en stopper for det hele. Så får de tilmeldte alle penge retur. Modsat er det vores overbevisning, at vi indenfor de regler, vi skal overholde til den tid, vil være i stand til at afholde et forsvarligt og sikkert stævne”, siger Peter Götz, der er lejrchef.

Der er åbnet for tilmeldinger fra andre landsdele. Al information og tilmelding foregår via internettet. Find ”Sommerfest 2021 – et anderledes sommerstævne” på Facebook.

Det autoriserede Sommerstævnes Programudvalg er allerede i gang med at planlægge Sommerstævnet 2022, som bliver i uge 29 i Lindenborg.

Uge 29 i 2022

Det autoriserede Sommerstævnes Programudvalg er allerede i gang med at planlægge Sommerstævnet 2022, som bliver i uge 29 i Lindenborg. Vær opmærksom på, at lejren er flyttet på grund af den store fælles spejderlejr, der finder sted i uge 30 næste år.

Tre børnelejre

Et stort ønske, passion og lyst til at skabe de bedste tilbud til børn og unge.

BBU fortæller om deres planer i et nyhedsbrev: Fællesskab, sjov og god undervisning er nøgleordene for de tilbud, som MBU[2] og BBU arbejder med. Alt er ikke på plads endnu, men der er et stort ønske, passion og lyst til at skabe de bedste tilbud til børn og unge. Netop nu arbejdes der med tre børnelejre for børn i alderen 8-12 år med masser af sjov og fantastiske oplevelser. De afholdes regionalt:

  • Midtjylland, den 26.-30. juni på Nybolejren i Holstebro
  • Nordjylland, den 4.-8. juli på Thy Sportsefterskole i Thisted
  • Sjælland, den 18.-22. juli på Efterskolen Lindenborg ved Roskilde (altså i ugen op til Sommerfesten).

Teenagere og unge

For teenagere i alderen 13-19 år har BBU ’den fedeste teenlejr’ på vej. Lejren afholdes den 11.-17. juli på Lindenborg Efterskole med rå mængder af hygge, sjov, sport, undervisning, afslapning, nye venner, gamle venner, m.m.

For 18+ arbejder man på en festival-dag, hvor der er plads til at være ung. Ud over mad, musik og workshops bliver der også plads til endelig at mødes med gode venner fra hele landet. Det bliver efter sommerferien.

Artiklen er redigeret ift. den trykte version i baptist.dk nr. 2, 2021.


[1] Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund

[2] Missionsforbundets Børn og Unge

Giv din mening til kende