Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Vendepunktets effekt

På (gen)opdagelse på Sommerstævne 2018

Vendepunktets effekt

Årets sommerstævne har temaet genOPDAG de gode NYHEDER, og jeg blev selv sat til at gå på opdagelse blandt deltagerne, inden vores teltpløkker nåede at opdage, om de nu kunne blive presset ned i den tørre jord. ”Find en vinkel” sagde chefen!

Straks fik jeg et billede af de unge og børn i skolealderen. Derfor har jeg valgt at følge den yngre generation. Hvilke nyheder (gen)opdager de på stævnet? Hvordan er disse erfaringer med til at hjælpe dem vokse i Kristus? Måske opdager jeg selv noget om Helligåndens virke i Lindenborg imens.

Temperaturen på stævnet stiger og alle higer efter skygge, lidt vind eller vandkanten. Det er varmt! MEGET VARMT! Næsten for varmt til at tage unødvendige skridt, hvis man kan undgå det. Og pludselig kan jeg mærke både en træthed og en uberettiget irritation – og alt forgår i slowmotion.  De varme landes kulturer begynder at give mere mening for denne progressive, høj-tempo amerikaner fra det nordlige USA. I dag har det været svært at få nogen til at stille op til et interview, og tålmodigheden er næsten lige så tyndslidt som græstæppet på campingpladsen.

Dog lykkedes det at lokke Michelle Lamot (19 år) til at fortælle mig lidt om, hvad hun har opdaget på stævnet ind til videre! Michelle er i en slags overgangsfase på flere områder i sit liv. Hun har hørt til City Kirken i Taastrup i mange år, men hun er for nylig sammen med sin familie flyttet til Roskilde og kommer derfor nu i Roskilde Baptistkirke. Derudover deltager denne unge, stille kvinde for første gang på PLATFORM efter mange år på CONNECTED og ONE. Hun har deltaget i sommerstævnet det mest af sit liv i både Mariager og Lindenborg. ”Jeg er meget spændt på, hvordan det bliver på PLATFORM,” siger hun.

Vendepunktet

Hun glæder sig hvert år til stævnet, fordi hun oplever det som årets vendepunkt. ”Det er fantastisk at kunne opleve stævnet og dets vendepunkts-effekt. Jeg kan godt have en oplevelse af, at det som man har fået fyldt på under stævnet, falmer i årets løb. Så det er vigtigt for mig at vende tilbage,” indrømmer hun ærligt.

”Det bedste, jeg har opdaget indtil videre i år, er en pointe, som Scot McKnight er kommet med i undervisningen,” forklarer hun. Michelle refererer til McKnights undervisning om, at Evangeliet er langt mere end de fire bøger i Det nye Testamente, som vi kender på dansk som Evangelierne i flertal – selve Jesus er Evangeliet og dermed det allervigtigste, som vi kan tale om i Kristendom. ”Det tror jeg ikke, at jeg har overvejet eller fået præsenteret på den måde før, og det virker som den røde tråd på stævnet i år.”

Jesus er relationen i hverdagen

Michelle har meget at se frem til, da vi er i starten af ugen. Hun glæder sig til at høre mere fra Scot McKnights udlægning af bibelen. Hun fortsætter: ”Med denne nye indsigt i Jesus som relationen i hverdagen, håber jeg, at jeg kan forstå mere om Guds ord og bruge det aktivt i hverdagen, og at det, jeg får med fra stævnet, ikke falmer i løbet af året, men at jeg kan bruge det i mine relationer året rundt.”

Ugens højdepunkt for den forventningsfulde kvinde ville være, hvis hun kunne få lov til at opleve, at en aftentale ”rammer den ’bløde plet’ både åndeligt og følelsesmæssigt, og det hele går op i en højere enhed.”

Giv din mening til kende