Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Tro, det er noget, vi deler med hinanden – også vores børn!

Tro, det er noget, vi deler med hinanden – også vores børn!

Jeg håber, du vil møde Rachel Turner på dette års sommerstævne. Så vil hun helt sikkert hjælpe dig med at møde dine børn!

Rasmus Elkjær Larsen:

  • præst i Aabenraa Frikirke
  • deltidsansat i Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund med fokus på ’Børn og Familiearbejde og lederudvikling’

Troen er for mange noget helt essentielt. En gudgiven gave, som vi pakker ud gennem hele livet. Men hvornår får vi egentlig den nådegave: At kunne tro på en levende, kærlig Gud?

Her kommer ikke en teologisk redegørelse for troens mysterium, men blot en fokusering på den påstand, at børn tror, fra de er helt små. Mon ikke kristne kan blive enige om, at vi alle er skabt med troens mulighed, selvom ikke alle oplever at få et personligt trosliv?

Forældrene giver grundlaget

Rachel Turner deler ikke blot sin egen tro med sine egne børn. Hun har gjort det til sin tjeneste at hjælpe forældre med at dele deres tro med deres egne børn. Hun kalder det for “Parenting for faith”. Det har en lidt bredere nuance end “Forældre for tro”. Hun bruger den viden, vi længe har haft også i Danmark, at søndagsskoler og børneklubber slet ikke har tid nok til trosformidling i forhold til, hvor meget tid forældre har sammen med deres egne børn.

Vi kender det fra børnehaverne og skolerne. De kan ikke løfte opgaven med at stimulere og give tilstrækkelig læring til børnene, uden at forældrene supplerer med omsorg, lektielæsning, leg og godnathistorier. Men når det gælder trosformidling til børn, så er søndagsskolerne og børneklubberne supplementet. Forældrerollen er basis!

Vi viser børn troslivet igennem vores trosliv og lader dem gøre deres egne erfaringer.

Del den tro, du har

Mange forældre har vanskeligt ved at dele troen med ungerne. Det bliver let lidt akavet, kunstigt og teoretisk. Her er Rachel Turner klar i mælet. Du skal blot dele den tro, du har. Det behøver ikke være så vanskeligt. Du skal blot lade dine børn få del i dit trosliv. Lad dem se, at du også beder, og hvordan du gør det. Bed gerne sammen med dem. Lad dem opleve, at deres eget trosliv bliver forankret i Gud i deres hverdag, og lad dem blive inspireret af, hvordan du lever dit liv med Gud.

Rachel Turner:

  • har siden 2005 udviklet tankerne om at udruste forældrene til at varetage børnenes trosoplæring
  • har arbejdet i flere kirker som familiepræst, børnepræst og ungdomspræst
  • rådgiver, holder foredrag og kurser for forældre og kirkeledere
  • arbejder ud fra ‘Parenting for Faith’, der blev tilknyttet ‘The Bible Reading Fellowship’ i 2016

Det handler kort sagt om, at vi tør vejlede vores egne børn, at vi viser dem troslivet igennem vores trosliv og lader dem gøre deres egne erfaringer. Så opstår de mest fantastiske gudsforhold, som ofte har brug for lidt vejledning og modning, efterhånden som livet udvikler sig.

Inspirerende underviser

Rachel Turner er sjov, personlig og en inspirerende underviser. Hun deler af sin viden fra sit arbejde og sit privatliv. Hun viser, at trosformidling til børn ikke behøver at være vanskelig, men hun lader os også se, hvordan vi er enten gode eller dårlige rollemodeller for de mindste, når de skal gå deres første skridt i troen på Gud. Så det er ikke helt ligegyldigt, hvordan vi griber det an.

Kom og lad dig inspirere til trosformidling i børnehøjde, når Rachel Turner kalder alle voksne til at dele troen med de yngste. Tro er nemlig noget, vi deler med hinanden …

Giv din mening til kende