Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Tag imod

På (gen)opdagelse på Sommerstævne 2018

Tag imod

Årets sommerstævne har temaet genOPDAG de gode NYHEDER, og jeg blev selv sat til at gå på opdagelse blandt deltagerne, inden vores teltpløkker nåede at opdage, om de nu kunne blive presset ned i den tørre jord. ”Find en vinkel" sagde chefen!

Straks fik jeg et billede af de unge og børn i skolealderen. Derfor har jeg valgt at følge den yngre generation. Hvilke nyheder (gen)opdager de på stævnet? Hvordan er disse erfaringer med til at hjælpe dem vokse i Kristus? Måske opdager jeg selv noget om Helligåndens virke i Lindenborg imens.

To fortvivlede unge kvinder står udenfor Platformteltet inden aftenens møde: Emma Kragh (22 år) og   Anna Berg Kjær (25 år) fra Hjørring Baptistkirke. Begge har deltaget i sommerstævner siden de var små, med nogle enkelte års pauser. Rollen som leder på både ONE og Connected har de også haft tilfælles i mange år. Men i år skulle være anderledes. De er gået på opdagelsesrejse.

Emma brænder for at arbejde med unge og værdsætter årene som leder meget højt, men hun indrømmer, at hun er blevet lidt ældre og lever et nyt voksenliv. ”Jeg har tilmeldt mig på de voksnes spor i år, fordi jeg ønsker en pause til optankning, til at modtage undervisning og have tid til at tage en lur, hvis jeg føler, der er behov for det.” Emma glæder sig til blot at tulle rundt, samle op på gamle bekendtskaber og opleve rollen som modtager i år. ”Jeg har brug for nyt input i år,” erklærer hun. Og lidt tøvende siger hun efterfølgende, at det er faktisk meget svært at tage imod frem for at give og give og give.

Anna, som er nygift med Roman Berg Kjær (24 år) og deltager for første gange efter en lidt længere pause, genkender følelsen af, at hun er nået til et nyt punkt i sit liv, trods glæden over de mange år som leder. Hun er nysgerrig på at gå på opdagelse mellem de forskellige tilbud, som stævnet byder på. ”Jeg plejer at skulle have det hele planlagt ned til mindste detalje på sommerstævnet, men i år tager jeg det som det kommer. Jeg ser frem til masser af hygge og til at stifte nye bekendtskaber,” siger hun med voksende sikkerhed i stemmen. ”Jeg vil se, hvad jeg kan modtage,” fortsætter hun, ”men jeg er bange for at komme til at savne lederrollen.”

Begge kvinder er bekymret for, om de kan finde ud af at åbne sig og tage imod, samt for at gå glip af det særlige fællesskab lederne imellem. Ramon derimod glæder sig vildt meget til at lære sin nye kones bekendte at kende og til at være rollemodel for Annas lillebror. ”Hvem er de der baptister egentlig?” griner han. Han er nemlig førstegangsdeltager. ”Jeg er dog også lidt bange for at føle mig holdt udenfor fællesskabet. Jeg kender jo ikke nogen, men jeg glæder mig til at lære nogen nye at kende.”

Jeg trøstede Roman ved at fortælle, at for ca. syv år siden kom jeg for første gang uden menighedsgade eller ledsager og som fraskilt… og det gik da meget godt!

Giv din mening til kende