Myanmar Christian Fellowship – i daglig tage MCF-DK – blev optaget i BaptistKirken ved Landskonference 1 den 29. maj i år. Dermed har BaptistKirken optaget en ny slags menighed. Ikke en lokal baptistmenighed, men en landsdækkende. Og det er sproget, der binder de ca. 50 voksne medlemmer sammen.
Fælles for dem er troen på Jesus Kristus, at de kommer fra Burma og taler burmesisk.
Torsten Wendel-Hansen, der er formand for BaptistKirkens Integrationsudvalg, har hjulpet menigheden frem til optagelsen. Han fortæller:
Den atypiske baptistmenighed
”Det atypiske er, at de er spredt ud over hele Danmark, men samles til gudstjeneste i baptistkirken i Odense. Baggrunden for, at de har fundet sammen er, at de ganske enkelt ikke passer sprogmæssigt til hverken folk fra Chin-regionen, Kachin- eller Karen-regionen, som flertallet af flygtningene fra Burma ellers kommer fra. De har derfor fundet ud af, at de alle kan tale burmesisk og derfor holder deres gudstjenester m.m. på burmesisk.”
Der er i dag 10 menigheder i Danmark, der består af medlemmer fra Chin-regionen i Burma. I alt er der ca. 1.500 chin’er i Danmark og mindst lige så mange, der taler burmesisk. Langt de fleste chin’er er kristne, faktisk baptister, mens langt de fleste burmesere er buddhister. Derfor kan man sige, at det største missionale potentiale ligger i de burmesisk-talende menigheder.
Torsten fortæller videre:
”En del af medlemmerne i MCF har dobbelt medlemskab, idet de også tilhører en dansk menighed i deres nærområde. Baggrunden herfor er naturligvis, at de ønsker at komme til gudstjeneste mere end den ene gang om måneden, hvor de samles i Baptistkirken i Odense.”
Ramt af restriktioner
Saw Henry, der også kaldes John, er formand for MCF-DK. Han skrev i en mail den 5. juli i år:
”Vi er glade for at have muligheden for at fortælle jer om vores MCF-DK-familie. Da medlemmerne af vores kirke er spredt over hele Danmark, kan vi kun mødes og lave gudstjeneste to gange om måneden, den anden og fjerde uge i Odense Baptistkirke.
Gudstjenesterne blev gjort online ved nedlukningen på grund af Covid-19.
Vi skal nu diskutere om at holde gudstjeneste igen i kirken. På grund af Covid-19 reglerne har vores MCF-DK familie ikke haft plads nok til at mødes. Derfor vil alle fremtidige planer og aktiviteter blive besluttet efter vores møde.
Det sociale netværk
Før Covid-19 besøgte vi kirkemedlemmernes hjem og holdt gudstjenester lørdage og søndag de uger, hvor der ikke var gudstjeneste i kirken. Hvert år i sommeren går vi tur i parkerne eller tager til stranden for at spise, drikke og spille sammen. Medlemmerne af vores menighed kommer fra mange forskellige kirkesamfund eller baggrunde. I Danmark er de medlemmer af danske menigheder tæt på dem, eksempel en pinsekirke eller en baptistkirke.
Før nedlukning lavede vi også børnekirke om søndagen. Vi havde faktisk ikke en professionel børnekirke-lærer. Derfor var det kun vores medlemmer, der underviste børn om Jesus. Nogle gange kom gæstepræster og talte om Jesus. Vi har også givet tid til, at børnene kunne tale om Bibelen, enten individuelt eller en gruppesang, i vores søndags programmer.
I harmoni
Vi er meget glade for, at vores MCF-DK-familie nu er medlem af BaptistKirken. Vi har forsøgt at komme med i lang tid, fordi vi også ønsker at arbejde sammen med kirkerne i Danmark og at være mere harmonisk i det danske samfund. Tak.
Kærlig hilsen John”
Der er ca. lige så mange børn som voksne, altså er de omkring 100, når alle samles.
De glæder sig over at komme til Odense fra alle verdenshjørner for at fejre gudstjeneste på deres eget sprog. Det, der binder dem sammen.
* * *
“Mange nationaliteter i samme kirke” er en video fra Odense Baptistkirke, hvor man altid gerne har budt grupper med forskellig sproglig baggrund velkommen.
Tilføj kommentar