Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Se, noget nyt bliver til

Se, noget nyt bliver til

Om kirkebyggeri i Herlev

I Korskirken har I besluttet at rive den gamle kirke ned og bygge en ny. Hvad fik jer til at træffe den beslutning?

Vores rammer har i flere år været for små og utidssvarende til nogle af de aktiviteter, vi havde lyst til at lave fx cafégudstjenester og ugentlige fællesspisninger. Desuden har adgangsforholdene været besværlige for børn og folk med gangbesvær.

Vi fik tilbud på at bygge den eksisterende kirke ud, men fandt efter mange overvejelser og beregninger ud af, at det var billigere og på lang sigt det mest fornuftige at bygge en helt ny kirke.

Sidste gudstjeneste i den gamle kirke.

Sidste gudstjeneste i den gamle kirke.

Det har været en lang proces, hvordan har det påvirket menigheden?

Vi startede faktisk denne proces for cirka 11 år siden, og det har været hårdt i så mange år at være midt i et vadested. Da det rette projekt endelig var på banen, og beslutningen blev taget med et stort flertal, så kunne det kun gå for langsomt – og det gjorde det desværre også. Kommunen ville pludselig lave ny lokalplan, så det hele blev yderligere udsat et år. Men selvom der har været mange bump på vejen, har vi stået sammen og den ekstra tid gav os mulighed for at samle flere penge ind, så vi skal ud at låne mindre. Og så har vi brugt tiden på at istandsætte vores aktivitetshus, ”44”, der også trængte til en kærlig hånd.

Sten, der skal genbruges i den nye kirke bankes ud.

Sten, der skal genbruges i den nye kirke bankes ud.

Hvad vil I med den nye bygning – hvad håber I at kunne, som I ikke kan i dag?

Vi får en multifunktionel og fleksibel bygning, hvor der er plads til mange typer af store og små fællesskaber. Ikke bare en kirkesal med nogle ekstrarum, men et fleksibelt hus, hvor der er mange nye muligheder for at mødes og invitere nye ind og med i fællesskabet. Et sted der er mere åbent mod byen og kvarteret, vi ligger i. Over for kirken er der i slutningen af 2015 åbnet et stort shoppingcenter, som har givet os en ny synlighed på den ellers travle Herlev Hovedgade.

Et fleksibelt hus, hvor der er mange nye muligheder for at mødes og invitere nye ind og med i fællesskabet.

Hvor mødes I, mens I ingen bygning har?

Vi har en base i ”44”, hvor vi holder en del af vores gudstjenester. Vi holder gudstjenester i vores hjem, ligesom vi låner vores nabokirke, Præstebro Kirke, hvor vi vil være en søndag om måneden. Vi samarbejder med Lyngby Baptistkirke, som vi også besøger nogle søndage. Vi vil bruge tiden konstruktivt og afprøve nye gudstjenestetyper.

Hvordan med økonomien?

Ja, det er dyrt at bygge ny kirke! Vi solgte for nogle år siden Broholmkirken, og derudover har menigheden ydet meget flot, så vi i de senere år har kunnet lægge mange penge til side til byggeriet og istandsættelsen af ”44”. Vi kommer dog ikke uden om også at skulle låne penge hos realkreditselskaber, men vi kommer til at spare penge ved at få en kirke, der er billigere i drift end den tidligere, og derfor ser det ud til, at vores økonomi kommer til at hænge fint sammen.

Har I som menighed en vision?

Den er meget enkel og nem at huske – nemlig et kompas. Ligesom pilen i et kompas altid peger nord-syd, peger det kristne kompas altid på, at vi skal elske Gud, og vi skal elske vores næste som os selv. Vi skal ikke kun bygge kirkebygning, men en menighed, hvor de to ting er i fokus. Vi vil i fremtiden fokusere endnu mere på disse to punkter som ledetråd i vores arbejde.

Facaden ryger.

Facaden ryger.

Vi er en menighed, hvor medlemmerne bor meget spredt. Det er ikke realistisk for mange medlemmer at køre til kirken flere gange i løbet af en uge. Derfor fokuserer vi meget på søndagen, som en dag, hvor vi søger at samles til gudstjenester, og med den nye kirke, hvor vi endelig får et stort, moderne industrikøkken, glæder vi os til at få en dag om ugen, hvor forhåbentligt mange fra menigheden kan samles til gudstjeneste, spisning, bøn, møder, kor osv.

Hvornår kan I tage den nye kirke i brug?

Hvis alt går efter planen, er det meningen, at den ny kirke indvies til jul.

Følg byggeriet i Facebookgruppen ‘Korskirken – Vi bygger fremtidens kirke’ eller tilmeld dig nyhedsbreve fra kirken her.

Se en video fra nedrivningen af Korskirken nedenfor:

Giv din mening til kende