Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Oase-menighed i Viborg Baptistkirke

Viborg Oasekirke

Oase-menighed i Viborg Baptistkirke

Viborg Baptistmenighed er nedlagt, men kirkebygningen skal stadig bruges til at forkynde om Jesus.

Viborg Baptistmenighed er lukket. Menigheden, der blev stiftet i 1947, har overladt en attraktiv kirkebygning i centrum af Viborg til BaptistKirken.

Kirkebygningen er lejet ud til Viborg Oase-kirke, og det har den faktisk været siden 2017.

”Vi er glade for, at bygningen stadig skal bruges til kirke,” siger BaptistKirkens formand Per Beck.

Fakta:
DanskOase er et kirkenetværk, der arbejder for fornyelse, udrustning og mission i Danmark på et luthersk karismatisk grundlag. Baglandet består af 17 medlemsmenigheder, tilknyttede fællesskaber, et stort netværk af præster og lokale ledere fra hele landet.
Læs mere på danskoase.dk.

Oasemenigheden er en menighedsplantning fra Silkeborg Oasekirke. Siden 2014 har Henrik Kildahl været ansat som præst med henblik på menigheden i Viborg. Allerede dengang mødtes en lille husmenighed i stuerne en gang om måneden. Henrik og hans familie flyttede til Viborg i 2015. I januar 2017 blev han indsat som præst, og siden da har det stille og roligt udviklet sig til et gudstjenestefællesskab. Nu deltager 50-60 børn og voksne i gudstjenesterne.

Dybt taknemmelige

Henrik siger:
”Vores historie med baptistmenigheden i Viborg er udelukkende positiv. Vi er blevet budt ind med åbne arme, da vi manglede et sted at være. Det er et kæmpestort tab for Viborg, at menigheden har måttet lukke. Det er trist. Men vi er taknemmelige for, at vi fortsat har et center i midten af Viborg, hvor vi kan forkynde Jesus ud fra. Det er stærkt at blive en del af den historie, hvor vi står på skuldrene af baptister, der har arbejdet her lokalt. Selvom det ikke er vores kirketradition, kan vi se al den energi, der er lagt i at være kirke i centrum af byen. Vi er ydmyge over at få lov til at fortsætte her.”

Han fortsætter med at sige, at de fortsat er ”måbende overfor den venlighed, de har mødt.”

”BaptistKirken kunne på 14 dage have solgt denne bygning, som ligger godt og smukt. Vi er dybt taknemmelige for alt det, BaptistKirken har velsignet os med.”

Mange børnefamilier

Oasekirken og baptistmenigheden har haft et godt samarbejde, hvor de bl.a. har holdt fælles julegudstjeneste.

Oasekirken er farvet af mange børnefamilier. De bruger krudtet på en børneklub, der holder til i kirken en gang om måneden. Der er gudstjeneste hver anden søndag, hvor der er fast børnekirke.

Og så har de engageret sig i Kirkernes Sociale Arbejde i Viborg, som har eksisteret siden 1877. Det hed dengang Viborg menighedspleje. De seneste mange år har det kun været folkekirkelige kirker, der kunne blive medlemmer, men nu er det åbent for alle kirkelige aktører

Stiftets diakonipræst er frontløber, og der åbner en genbrugsbutik, der holdes juleaftener og sommerlejre for udsatte, samtalegrupper og et unge-netværk.

”Som en lille enhed kan vi bidrage med de få kræfter, vi har – og gøre en forskel. Vi vil rigtig gerne være noget for vores by og især de udsatte familier, siger Henrik Kildahl.

Betaler alle driftsudgifter

Der er lavet en lejekontrakt for de næste tre år. Håbet og planen er, at Oasekirken kan købe kirkebygningen om fem år. Lejekontrakten skal genforhandles om tre år, og indtil da betaler Oasekirken for alle driftsudgifter for bygningen. Og det fremgår af kontrakten, at hvis den nedlagte menigheds ”fredagsfamilie” vil bruge kirken, skal de have lov til det vederlagsfrit, ligesom den kan bruges til kirkelige handlinger som f.eks. bisættelser.

Kirken lejes i øvrigt også ud til en eritreisk ortodoks menighed, en tamilsk menighed og en reformert baptistkirke, som har tidligere været i Bjerringbro.

En kommentar til "Oase-menighed i Viborg Baptistkirke"

Bent Hylleberg

Tillykke med en meget meningsfyldt økumenisk løsning på flere udfordringer på én gang!

21. september 2022 kl. 17:35

Giv din mening til kende