Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Livets summetone: Fællesskabets opstandelseskraft!

Livets summetone: Fællesskabets opstandelseskraft!

Et stade fyldt af honningbier hedder i fagsproget et 'folk' – et bifolk. Jeg læser påskens evangelium i ’Lærebog i biavl’!

”Mennesker undrer sig ofte over, at vagtbierne ofrer deres liv for at forsvare stadet. Men det er ikke mere underligt, end at menneskets hvide blodlegemer kaster sig over indtrængende bakterier, æder dem eller dør under kampen. De hvide blodlegemer og vagtbierne udfører samme funktion: De beskytter et legeme mod fjender. Et bifolk kaldes et legeme, for det handler om ét væsen …”.

Et bifolk kaldes et legeme, for det handler om ét væsen.

Passioneret biavler

Peter Halldorf fortæller om sin glæde ved at kende ‘de flyvende forkyndere’: ”Også i bisamfundet er der forskellige tjenester: Bidronningen er billedet på Gudsmoderen, som skænker os Livets brød; træk-bierne som flyver langt afsted for at samle pollen, er menighedens missionærer; de bier, som i stadet med deres vinger skaber luftstrømme omkring honningcellerne, så honningen modnes, ligner kirkens lovsangere. Og så er der dronerne, bisamfundets mystikere, de tilsyneladende unyttige, som minder os om, hvor vi har vores fred.”[1]

Biavlerens bidrag

De bidrager yderst uanseeligt til herlighederne. Biavleren sikrer, at bierne får den plads, de behøver for at formere sig og samle deres guld. Hvis ikke det udviklingsrum gives, er der stor risiko for sværmning. Alle ved, hvor meget rod sværmeri kan forsage i en menighed …

Der er ingenting, der kan sammenlignes med gyldengul, nyslynget honning.

Glæden ved honning

Der er ingenting, der kan sammenlignes med gyldengul, nyslynget honning. Du kan øse den i rigelig mængde over friske bær – eller på en nybagt pizza med basilikum og gedeost – og byde dine venner på et måltid, de sent vil glemme.

Biernes betydning

Alle biavlere véd, hvilken betydning bierne har for hele skaberværket. Bierne er jordnære vidnesbyrd om hele Guds væsen og skabervirke og har derfor en betydning for hele kloden, som må ligge ethvert helhjertet menneske på sinde!

Opsøg gerne mere viden og læs selv om, hvor vigtig både påsken og bierne er for os alle.


[1] Det norske magasin STREK, se www.strekmag.no

Giv din mening til kende