Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Ligeværdighed

Torsdagstanke

Ligeværdighed

Officielt er alle mennesker lige meget værd.

Uanset hvad vi tror på, hvordan vi ser ud, hvad vi beskæftiger os med, eller hvor mange penge vi har.

Vi har forskellige evner og kan bidrage med vidt forskellige ting. Nogle med meget, andre med lidt – men værdien af den enkelte er den samme, og det betyder at vi skal behandle hinanden med værdighed og respekt. Det burde vi især kunne forvente af de mennesker, der har fået ansvarsfulde positioner.

Desværre oplever vi i disse år en tendens til, at mennesker bliver værdsat. Retorikken, handlingerne og pengenes gang tegner et billede af, at mennesker har forskellig værdi. Det er en meget sørgelig tendens, som desværre lader til at være selvforstærkende. Den tillid, befolkningen har vist dem, der har fået særlige evner og muligheder for at have indflydelse på politik og drift af landet, burde blive besvaret med respekt og værdig tale til og om borgerne.

Vi går snart ind i 2019, som også er et valgår. Må den ligeværd, som vi har fået af Gud blive levet ud, så vi behandler vore medmennesker som vor ligeværdige næste, og må vi vælge mennesker til at lede landet, hvor ligeværd er en værdi, der skal italesættes og føre til handlinger.

Godt nytår.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning

2 kommentarer til "Ligeværdighed"

Inge-Lise Bornhardt

Dejligt indlæg

27. december 2018 kl. 22:04
Inge-Lise Bornhardt

Dejligt indlæg

27. december 2018 kl. 22:03

Giv din mening til kende