Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Jesus er ikke interessant!

Jesus er ikke interessant!

I skolen var jeg god til at stave – men ikke til 'interessant'. Derfor har det og ordene 'interesse' og 'interesseret' altid irriteret mig.

Der er så meget interessant i medier og nyheder, som konstant forlanger vores opmærksomhed, men det bliver til hurtige kulhydrater, som lige giver hjernen en lille opvågning, og så sker der ligesom ikke mere. Vi bliver til objektive beskuere – fjernseere uden involvering.

Det kan godt være, at noget er interessant, men er det vigtigt?

Når jeg skal lave en prædiken, kan jeg komme til at fylde den med interessante ting for at virke klog, men hvad nu hvis jeg skrottede det, og i stedet koncentrerede mig om det, som Jesus egentlig inviterer os ind i?

Jeg tror ikke, at det var Jesus’ intention at fremstå som interessant eller blot at vække folks interesse. Han ville meget mere end det. Han ville udfordre, provokere deres liv og invitere dem ind i livet i Guds Rige.

Han sagde ikke til tilhørerne: ‘Og så kan I tænke lidt over det’. Nej! Han sagde: ‘Kom og følg mig – la’ mig vise dig, hvordan du er skabt til at leve!’

Ikke et interessant liv

Det liv, som Jesus inviterer os til at leve, er ikke et interessant liv.

Det liv, som Jesus inviterer os til at leve, er ikke et interessant liv – det er et mega udfordrende, fantastisk, nærværende, livsrystende og livsbekræftende liv.

’Glæd jer med de glade, græd med de grædende’, råber Paulus, for vi skal ikke bare se på verden omkring os. Vi skal tage del i al dens skønhed og smerte.

Det liv, som Gud har skabt os til, er ikke et liv, hvor vi skal stå objektivt beskuende. Nej, han har skabt os i sit billede til at være, som han er – nemlig vanvittigt involveret, engageret og i gang med at genoprette verden.

Hvis vi skal leve for det vigtige, må vi korsfæste det interessante.

Håber du fandt min klumme irriterende, udfordrende, provokerende – alt andet end interessant.

Giv din mening til kende