Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
I kan nå familier igennem spejderne

Regionale møder 2020

I kan nå familier igennem spejderne

Spejderchef Mikkel Nilsson ved årets sidste regionale møde: ”Menighederne vil gerne nå familier, ikke? Brug spejderarbejdet!”

”Hvad kan spejderarbejdet, som andre arbejdsgrene ikke kan,” spurgte spejderchef Mikkel Nilsson ved årets sidste regionale møde i Korskirken, Herlev.

”Det er en åben dør, et missionalt arbejde,” svarede han selv og gjorde opmærksom på, at de fleste menigheder gerne vil have flere aktive børn og unge, og flere unge familier i menighederne.

Det er en åben dør, et missionalt arbejde.

”Vi inviterer familier fra nabolaget, ofte ikke kirke-vante. De kommer ind i kirkebygningen, og vi viser, at baptister er et åbent fællesskab. De spørger, hvad baptister er, og vi prøver at forklare det. Det er her, vi har brug for menighederne. Kunne forældre og menighed gøre noget sammen? Kan præsten komme forbi?” spurgte Mikkel og fortsatte:

Genstartet spejderkreds

Spejderchef Mikkel Nilsson

”Det er spejderkorpsets målsætning at arbejde endnu mere intensivt med familie-arbejdet. Forældrenes opbakning er vigtig. Forældre er interesserede i udendørsliv og vil gerne gøre noget med deres børn. En moderne baptistkirke ønsker at nå hele familier. Spejderne tilbyder et familiefællesskab.”

Han fortalte historien om K1, som hørte til Kristuskirken på Nørrebro:

”Kredsen lukkede for ca. ti år siden, men er nu genstartet og har 60 medlemmer. Ingen af børnene er fra menigheden. Det er da fantastisk; 50 børn fra nabolaget. De oplever et fællesskab omkring kirken, som de måske aldrig har lagt mærke til før. Forældre er engagerede. Nu ved de, hvad baptistspejdere er, men de ved måske ikke, hvad baptister er. Det er så menighedens opgave at gøre opmærksom på det.”

De oplever et fællesskab omkring kirken, som de måske aldrig har lagt mærke til før.

Og så opfordrede han menigheder, der ikke har spejderarbejde, til at overveje, om der er nogle tidligere spejdere i nabolaget, som kan tændes på ideen. Og de menigheder, der har spejderarbejde, til at se det ubrugte potentiale. Også i fortiden og helt op til nu har spejderarbejdet ledt til at mennesker er blevet døbt og blevet ledt ind i en tjeneste i menigheden.

Ukendt idé-katalog

Også ved dette møde var Fælleserklæringen på dagsordenen. I 2020 vil BaptistKirken have fokus på Mission i Danmark. BaptistKirken og menighederne vil i fællesskab ”gøre Kristus kendt ved at have fokus på mission i Danmark gennem undervisning i discipelskab, trosoplæring af børn og unge og støtte til nye trosfællesskaber,” står der i Fælleserklæringen 2019-2024.

Flere tilstede anede ikke, at der på baptistkirken.dk er et idé-katalog, som menighederne både kan øse af og bidrage til.

Det kom frem, at bl.a. Bornholm har Fælleserklæringen på årsmødet om et par uger, og her har taget ideen med kirkebio til sig.

Generalsekretær Torben Andersen talte også om sammenhængskraft i BaptistKirken

Generalsekretær Torben Andersen opfordrede til, at de menigheder, der har mange ressourcer og som har deres egen dagsorden, sender deres ideer ind til idé-kataloget, så andre menigheder kan få konkret inspiration. ”Og husk en kontaktperson”, gjorde Gitte Elleby fra Sekretariatet opmærksom på.

Bent Hylleberg fra Tølløse mente, at nyhedsbrevet i en fast rutine kan fremhæve en konkret idé, måske hver 14. dag. BaptistKirkens nyhedsbrev sendes ud til knap 900 hver uge. Det er gratis, man skal bare tilmelde sig på baptistkirken.dk.

BaptistKirkens nyhedsbrev sendes ud til knap 900 hver uge.

Menighedsudflugt

Under punktet om BaptistKirkens sammenhængskraft var der flere konkrete ideer til, hvordan menighederne kan opleve et større fællesskab. Jan Kornholt fra Købnerkirken fortalte, hvordan de havde aflyst en gudstjeneste og var taget på udflugt til netop Korskirken. Siden da havde menighedsmedlemmer flere gange refereret til ”skal vi ikke gøre, sådan som de gør i Korskirken…”

Sambuh Langle fra Bornholm og Bjarne Willer fra Herlev i samtale.

Finn Günther fra Holbæk glædede sig over, at 8-10 unge fra deres menighed er inviteret til at deltage i et to-årigt forløb med kristendomsklasse sammen med Tølløse, Lyngby og Herlev. ”De vil lære andre at kende, så de kender nogen, når de mødes på lejre. Det er vigtigt for fremtiden.”

Ved det regionale møde i Korskirken var der 43 deltagere fra 10 menigheder. I alt har der deltaget 161 ved de fire regionale møder.

Læs også om de tre første regionale møder i artiklerne ”Hvad binder os sammen som baptister?”, ”Ideerne skal være helt nede på jorden” og ”Et dejligt broget møde”.

Giv din mening til kende