Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Har du husket at hvile dig?

Torsdagstanke

Har du husket at hvile dig?

Næsten halvdelen af voksne danskere sover dårligt, skriver DR. Jeg er selv en af dem i perioder. Jeg er nemlig dårlig til at hvile mig. Og jo mindre jeg hviler, jo dårligere sover jeg.

En alt for stor del af mit selvbillede er bundet op på, hvor meget jeg udretter. Hvis ikke jeg laver noget, føler jeg mig doven og jeg får dårlig samvittighed. Det gør kvaliteten af den tid, hvor jeg faktisk hviler dårligere, fordi det altid er med tanke på, hvad jeg burde lave.

Men vi skylder ikke nogen altid at lave noget. Tværtimod skylder vi os selv og hinanden at huske, hvorfor vi hviler. For uden hvile kan vi ikke noget. Vi brænder ud og bruger os selv op, hvis ikke vi tager os tid til at være – uden at skulle være produktive. Hvis ikke vi holder hviledagen hellig.

Jeg ved ikke, hvordan det ser ud for dig, at holde hviledagen hellig, men jeg er blevet mindet om, hvor vigtigt det er. Uanset om det er ved at gå i kirke, læse en bog eller gå i skoven.

Så kan vi måske også sove bedre.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende