Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Håb for BWA trods mange udfordringer

Håb for BWA trods mange udfordringer

Generalsekretæren er på vej ud og man søger en ny. Alle fire direktør-stillinger på kontoret er ubesatte eller besat med en konstitueret.

Regnskabet for 2016 viste et underskud på næsten 1,2 mio. kr. To år mere med så store underskud, og BWA, Baptisternes Verdens Alliance, er blanket af.

Sidste år var et kæmpe kriseår for hele BWA, fordi BWAid ikke kunne finde ud af at samarbejde med de forskellige baptistiske nødhjælpsorganisationer.

Alligevel var der en overraskende god stemning på dette års verdensrådsmøde i marts i Washington DC. Ikke fordi verdenslederne lukkede øjnene for realiteterne, men fordi en sådan krise også åbner muligheder.

Ny ledelsesstil

Der er allerede nedsat en gruppe, som skal finde den rette person til at være næste generalsekretær.

En anden arbejdsgruppe ser på mulighederne for at organisere sig helt anderledes, således at ikke alle direktørerne skal flytte til USA, men at vi kan få fordel af ny it og kommunikationsmetoder, og vende det til en fordel at være til stede ude i verden, hvor medlemskirkerne er.

Nyt nødhjælpsnetværk

De stridende parter omkring nødhjælp har mødtes og kom ved verdensrådets møde i år med et forslag til en måde at samarbejde på, der kan styrke baptisternes nødhjælp. De er enige om at koordinere hjælpen, så de forskellige organisationer fra forskellige dele af baptistverdenen ikke konkurrerer med hinanden, og sådan at mennesker i krise kun skal samarbejde med én repræsentant fra baptistkirkerne. Dette nye netværk bliver kaldt Herambee, der er swahili og betyder ”Vi gør det sammen”.

Økonomien bekymrer

Det mest bekymrende kan være økonomien. Den største udfordring er, at baptistsamfund og -kirker verden over skal føle ejerskab og ansvar for det arbejde, der gøres i BWA. Over halvdelen af medlemskirkerne betaler ikke en krone til BWA. For nogle af de fattige baptistsamfund er det forståeligt. Men hvis profilen løftes, så baptistkirkerne bliver stolte af at være en del af BWA, kan det ændres.

Midt i ebola

At der er noget at være stolt af, vidner følgende historie om:

Neville Callam, den afgående generalsekretær, aflagde lige før jul et besøg i Sierra Leone, som sidste år var hårdt ramt af ebola.

BWAid var der midt i deres hårdeste tider. På fronten af en af deres kirker, hang stadig et stort skilt, der med store bogstaver fortalte, hvordan folk skulle undgå at blive ramt og smitte andre med ebola.
Og i toppen af skiltet var der BWAids logo.

Og når mennesker så dette skilt, vidste de, at baptister verden over stod sammen med dem i krisen. Det taler de stadig om i Sierra Leone.

Giv din mening til kende