Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
GenOpdag det gode – spændende – fællesskab

GenOpdag det gode – spændende – fællesskab

Nu er sommerstævnets program på plads.
Ugens tema er ”GenOpdag det gode fællesskab” – og ugen er netop frem for alt fællesskab.

En uge med venner og bekendte, og med mennesker, du aldrig har mødt før. Det er fællesskab omkring budskabet om Jesus Kristus, undervisning og inspiration, samtaler og Helligåndens nærvær.

Der er flere nyheder i år

Alle sporene har fået nye navne, med Camp som efternavn. Platform, som nu hedder Soul Camp, er med på aftenmøderne i hallen, og vil være med til at præge disse, mens der tre aftener bliver et alternativt aftenprogram, som er mere traditionelt.

Voksenstævnet, der nu hedder Base Camp, finder primært sted på ”Store scene” og ”Lille scene” – som er henholdsvis hallen og Soul Camps telt.

At kirkesamfundenes møder ligger samlede mandag er også en nyhed. Det giver bedre muligheder for program resten af ugen.

Gæstedag og middagslur-seminarer

Vi prøver også at holde en gæstedag – tirsdag – med et familiepræget program. Her slutter vi med den musikalske nyhed, ”Lindenborg Unplugged” – som bliver noget med ny dansk musik, som menighederne kan få glæde af derhjemme også.

For familier med små børn kan det forhåbentlig være en god nyhed, at der laves middagslur-semimarer i baby-alarm-radius fra telte og campingvogne. Så er der en chance for at få en kop kaffe og lytte til relevant undervisning med god samvittighed.

Per Arne Dahl

Vi har inviteret spændende mennesker til at tale. Fra Norge kommer Per Arne Dahl, den såkaldte Utøya-præst, og taler om ”Fællesskabets kraft” og ”Fællesskabets sårbarhed”. Han er for nylig stoppet som biskop, men har stadig meget at give.

Fra USA kommer Elijah Brown, som er generalsekretær i Baptisternes Verdensalliance, BWA. Han vil tale om det verdensomspændende fællesskab og det fællesskab, vi kan have med mennesker langt herfra.

Mikael Telbe fra Sverige underviser om ”Det korsmærkede fællesskab” tre formiddage.
Der er i år masser af spændende kvinder på programmet: Psykolog Krista Bojesen taler om skam, norske Torbjørg Oline Nyli om åndelige forældre og engelske Helen Murphy udfordrer til at række ud til den by, vi bor i, både med evangeliet og praktisk hjælp.

Alternativt aftenprogram

Tre aftener bliver der et alternativt program. Første aften vil musikeren Rune Funch formidle fællesskab i ord og toner – flugten fra Jesus og tilbage i hans favn. Tirsdag kommer kunstneren Jeanette Munksbøl og sætter ord og billeder på en dramatisk barndom. Og endelig onsdag vil salmedigteren Iben Krogsdal dele af sit liv og sine salmer!

Spændende eftermiddagsseminarier

Der er mange spændende eftermiddagsseminarer; Meteorologen Mikael Jarnvig vil tale om ”Kærlighed og klima” og spørge om ikke klimakrisen mere er et etisk problem end et videnskabeligt spørgsmål.
Jonas Norgaard Mortensen vil tale om personalismen og vores liv i relation til andre mennesker.
Mette Holmgaard taler om at lede frivillige anno 2019.

Bente Højris og Anders Hyldgård, præster i henholdsvis Brovst og Pandrup underviser om den kristne tro for nye kristne, mens Henrik Nissen, præst i Kristuskirken/regen vil tale om at dele sin tro i hverdagen.

Det er bare lidt af det, der foregår en dejlig sommerferie-uge på Lindenborg uge 30 i 2019. Kom og vær med.

Giv din mening til kende