Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Energibundtet Lotte

Lotte på gospeltur til Afrika

Ludmilla Parsyak

Energibundtet Lotte

Lotte Holm Boeriis har som den eneste siddet i BaptistKirkens ledelse i otte år. ”Jeg engagerer mig kun i det, jeg brænder for.”

Lotte Holm Boeriis (53) er et energibundt. Hun har fuldtidsarbejde som sælger i kemiske produkter. Samtidig virker hun til at være fuldtids frivilligt engageret i sin kirke; prædiker i sin kirke Korskirken i Herlev, har været formand for Hvidovre Gospel i ca. 20 år og som den eneste har hun siddet i BaptistKirkens ledelse i otte år – på dispensation. Derudover tager hun tid til bl.a. at være formand for støtteforeningen for den yngste søns gymnasium.

Jeg engagerer mig kun i det, jeg brænder for.

”Jeg engagerer mig kun i det, jeg brænder for. Det skal ikke være økonomi, der afholder nogen fra at gå i gymnasiet, så det giver mening at være med i støtteforeningen.”

Hun var fører for en flok spejdere frem til 2020. ”Nu hjælper jeg kun med lidt fundraising. Jeg har lige skaffet penge til en bålhytte. Jeg kan godt lide administrative ting; at søge penge – og især at få dem.”

”Det har været rigtigt, rigtigt spændende at være med i BaptistKirkens ledelse. Hvis man vil have indflydelse, må man involvere sig. Jeg var også formand for børnehavens bestyrelse i sin tid, og Allan (hendes mand), sad i skolebestyrelsen.”

Yngre i ledelsen

”Jeg vil gerne gøre noget for andre. Når andre bliver glade, er det en tilfredsstillelse. Ofte bliver vi ringet op om at give penge, og vi har meget at give af. Men jeg har også brug for at gøre noget håndgribeligt. Så da jeg så, at Coffee Beanies havde brug for hjælp, stillede jeg gladeligt op.”

Lotte er den, der koordinerer de frivillige danske strikkere for den sociale organisation, der lærer kvinder i Afrika at strikke og sælger deres huer, veste o.a. Det hjælper til selvforsørgelse.

En af de store ting, hun havde drømt for BaptistKirken, var, at der kom en yngre generation ind i ledelsen.

En af de store ting, hun havde drømt for BaptistKirken, var, at der kom en yngre generation ind i ledelsen. ”Tænk at det skulle lykkes, når jeg selv stopper.”

Hun har ønsket at få lavet om på mødestrukturen, så der er plads til, at man er arbejdsramt. Corona har hjulpet til med at gøre online møder almindelige.

Selv har hun et meget fleksibelt job, men det er ikke alle, der har det. ”Nu er de to yngste i ledelsen ganske vist præster, men alligevel…”

Cellegruppen

Når Lotte skal fortælle om et Kairos-øjeblik (en Guds-berøring), kommer hun i tanke om, da hun oplevede Guds kald til at samle en ny gruppe i menigheden.

”Jeg sad midt i et menighedsmøde, lidt kedeligt. Pludselig hørte jeg Gud sige, at jeg skulle lave en ny cellegruppe, og præcis hvilke personer, jeg skulle invitere. Det var par, der havde teenagebørn lige som os, og de kom ikke meget i kirken. Vi var allerede med i en tryg fællesskabsgruppe, som ikke ville dele sig. På vej hjem sagde jeg det til Allan, og han sagde, at det måtte jeg gerne, men han ville ikke med. To dage senere kom han og sagde, at selvfølgelig gik han med mig. ”De sagde ja alle fire par, vi mødes en lørdag om måneden til brunch kl. 10-12 på skift hos hinanden. Vi deler liv.”

Allan har altid støttet mig.

Allan har altid støttet mig. Jeg husker ikke, at han har sagt nej til noget, som nu f.eks. med lejren på Lindenborg i sommer. De manglede en kasserer. Men jeg vidste, at det ikke var mig, der skulle spørge Allan… Jeg havde sagt ja til at stå for aftensmaden, så vi endte begge to med en opgave.”

”Gud giver mig kræfter”

Gud inspirerer mig til at tage skridt, som jeg ikke selv havde tænkt på. Jeg havde rigeligt, men får kræfter til dét, jeg bliver kaldt til.”

Bliver du aldrig træt?

”Næ, det synes jeg ikke. Den bedste friaften for mig er alenetid. Jeg sætter mig ind i sengen og ser en skodfilm på iPad’en. Jeg har set en serie ”Hawaii 50” – ni sæsoner og 25 afsnit i hver sæson. Jeg blev færdig i går.”

Og så hører hun lydbøger, f.eks. når hun laver mad. Krimier især. Når de er på skiferie, står Lotte ikke på ski. Hun hygger sig i hytten og bager vafler, til de andre kommer hjem.

Basis og fodbold

Hun har også deltaget i Basis de sidste par år.

”Jeg har fået seks-syv nye bøger, og det er ret meget i mit liv. Jeg har læst de fleste af dem, i hvert fald de kapitler, vi skulle. Ingen af dem var desværre som lydbog. Jeg kan ellers også godt lide at lytte til faglitteratur. Og høre en fodboldkamp i radioen. Jeg elsker at få en kamp kommenteret. Hvis jeg hører den i bilen på vej hjem, bliver jeg siddende, til den er færdig. Så kommer Allan ud og ser, om alt er godt, når jeg ikke er kommet ind efter et kvarter.”

Ofte er hun hundepasser, og familien har også haft fire udvekslingsstudenter igennem YFU, Youth for Understanding. Hanna fra Japan har de stadig tæt kontakt med, også Xenia fra Tyskland, som nu er flyttet til Danmark og læser på DTU. De to knægte fra Frankrig var ikke samme succes.

Nå ja, så har hun og Allan også tre børn, hvoraf den ene, Louise, er i New Zealand, hvor hun er leder på en YWAM Bibelskole.

Er du også stakåndet? Men Lotte hviler i sig selv. Som energibundt.

Giv din mening til kende