ICBC
International City Baptist Church
Mødes i Esajas Skolen i Hvidovre
70-90 samles hver søndag til gudstjeneste
’Men de danskere, der kommer, bliver ikke særlig længe’, fortæller præsten Tony Acheampong i denne præsentation af menigheden. Og det selvom en del af menighedens ca. 230 medlemmer er studerende og andre, som er integrerede i det danske samfund.
Menigheden opstod på opfordring af BaptistKirken, som i 1999 sendte en forespørgsel til Trinity Baptist Church i London, en international migrant-menighed, om at etablere en kirke for migranter i København. ICBC, International City Baptist Church, blev stiftet året efter. Ligesom alle andre kirker har kirken haft sin del af udfordringer. Vi startede med seks personer, der mødtes i medlemmernes hjem og holdt gudstjeneste. Hans Henrik Lund og Citykirken i Taastrup hjalp os meget i de første år.
Et dygtigt kor
Menigheden består af mange afrikanske nationaliteter. Vi har en meget energisk ungdomsgruppe, som også har et dygtigt kor, Destiny Gospel Choir. Koret får mange invitationer, bl.a. var de på den store scene på Himmelske Dage i København, og ved Danske Kirkers Råds årsmøde i maj sang de ved gudstjenesten i Domkirken.
I løbet af sommeren har vi et evangelisations-team, der går ud i byen for at dele traktater ud og for at forkynde evangeliet. Vi har plantet en kirke i Oslo i Norge, og i juli vil vi tage til Oslo på missions-tur. De sidste ti år har vi også haft et projekt i Ghana sammen med bl.a. BaptistKirken. Det handler om at redde piger ud af Trokosi-slaveri (se mere herom i baptist.dk 6, 2015). Og vi har også et projekt i Zambia sammen med bl.a. Kirkernes Integrations Tjeneste. Projektet handler om at tale mod barne-ægteskaber.
Stadig ingen kirke
Det har ikke været nemt for os at finde et sted at holde gudstjeneste, efter vi mistede Broholmkirken, hvor vi var lejere. I 2014 lykkedes det imidlertid at købe en erhvervsbygning i Hvidovre, som skulle være vores permanente sted for gudstjenester. Det skete bl.a. med hjælp fra flere baptistkirker, egne ressourcer og en kreditinstitution. Imidlertid vil den lejer, der er i bygningen, ikke flytte, så vi har måttet gå rettens vej, bl.a. med hjælp fra advokat Ebbe Holm. Vi vil meget gerne, at I beder for os, så vi kan flytte ind i vores egen kirke.
Socialt engagement
Vores medlemmer har mange behov. Ikke nødvendigvis økonomiske; men der er nogle kvinder, hvis mænd har forladt dem for flere år siden. Disse kvinder og deres børn er udfordret følelsesmæssigt. Vi har også nogle få med kroniske sygdomme. En af dem skal på hospitalet jævnligt for at få renset sit blod. Han er meget svag fysisk og har brug for hjælp det meste af tiden.
Vi har også mennesker, der ikke har noget job. Ikke fordi de er dovne, men bare fordi der ikke er jobs at få. Endelig er afrikanere meget sociale mennesker. I Afrika har vi levet i grupper som familier. Men sådan er det ikke i Danmark. I vores kirke har vi meget ensomme mennesker, og vi vil gerne tilbyde dem sociale aktiviteter og sommetider invitere dem hjem til os.
Den svære økonomi
Vores indtægter er primært medlemmernes tiende. Ikke alle medlemmerne har jobs, og ikke alle, der har jobs, kan betale tiende til menigheden. Vi gør vores bedste med den smule, vi har i indtægt til at drive kirken og betale husleje i den bygning, vi ejer, men ikke kan bruge. Som migrantkirke har vi bestemt medlemmer, som ikke kan få enderne til at nå sammen, eller som er decideret fattige. Som præst leder jeg min kirke til at være omsorgsfuld og gøre, hvad Jesus ville have gjort. Vi beder personerne i menigheden om at hjælpe dem, der har behov for hjælp. – Det er historien om ICBC.
Giv din mening til kende