Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Dette er udtryk for skribentens egen holdning

Torsdagstanke

Dette er udtryk for skribentens egen holdning

Ja! Dette er udtryk for min holdning. Men jeg tør godt at have den. Jeg vil gerne udtrykke den. Og du har ret til at være enig eller uenig.

Min torsdagstanke knytter sig til overskriften. For hvad handler den i virkeligheden om? Tror vi at nogen vil udtrykke sig, så vi ikke kan stå ved det de siger? Vi er alle forskellige, og lige meget værd.

Måske mangler vi i virkeligheden, at vi får den kant, der gør os tydelige i verden. At vi som kirke tør stå ved det, vi tænker og tror, så ikke alene vores relation til hinanden bliver tydelig, men også den relation vi lever i til Gud, og som vi benævner tro.

Da jeg læste til psykoterapeut, efterlyste min ene underviser, at hun kunne se mig. Min lærer var fra Holland og var ved at lære dansk. Derfor sagde hun ”fem sætninger eller på engelsk. Du skjuler dig bag dine ord, præst – mange ord”. Vi vil så gerne fortælle, så vi bliver forstået.

Hvis vi er kirke med kant, og ikke så ”polite” at vi glider i et med baggrunden, bliver vi synlig kirke. Er det i grunden ikke mere i tråd med Jesus, end angsten for at der udtrykkes en skæv holdning?

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende