Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Det skete - OGSÅ - i de dage

Torsdagstanke

Det skete - OGSÅ - i de dage

Overskrifterne handlede om romernes folketælling, da Jesus blev født.

Vi kender fortællingen om Jesus, der blev født den aften i en stald og ændrede verdenshistorien, men det nåede ikke overskrifterne, da det skete. Nej, det blev kun til “det skete ‘OGSÅ’ i de dage”.

Vi kender teksten fra Lukas og forbinder den med julestemning den 24. december. Vi synger med på “Et barn er født i Betlehem” og tænker, at det har været den største begivenhed de seneste 2.000 år.

Men det nåede altså ikke overskrifterne, at Jesus blev født. Sådan har det været igennem historien – at de vigtige ting sker uden omtale og først får en overskrift, når de er vokset til en betydning, der kan ses af mange. Sådan er det også i vores liv.

I dag handler overskrifterne også om statens folketælling – af virus smittede. Kan der være en større nyhed på vej, som vi ikke hører om? Noget Gud gør, som “OGSÅ sker i disse dage”?

Vi ser på de store overskrifter og begivenheder og ser ikke de “også” handlinger, Gud har gang i. Det er ofte skjult, det nye, der fødes mellem mennesker og næres af kærlighed og respekt.

Så hvad sker der “også” i disse dage?
Hvad gør Gud lige nu, som jeg ikke ser?

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende