Bethelkirken i Aalborg har i mange år været engageret i missionsarbejde i Afrika. Specielt afdøde Kyt, Knud Erik Hansen, var en stor drivkraft i det internationale missionsarbejde, der har udgået fra menigheden. Nu har menighedens præst Lars Midtgaard og Heine Grünewald taget over, og de seneste uger har de vist det Afrika frem, som de selv er blevet forelskede i.
Heine fortæller: ”Den 7. februar rejste 19 medlemmer fra Bethelkirken fra Aalborg og blev modtaget af Edouard i Kigali, Rwandas hovedstad. I skrivende stund er vi på vej hjem med utallige billeder på nethinden, og de har gjort indtryk.
Turen har budt på flere kirkebesøg (Tomba, Karama, Mara og Bumba), som Bethel og Østervrå Frikirke har støttet. I Nyantanga besøgte de den danske missionærstation. De besøgte LLCCM (Let the little children come to me) – et børneprojekt I Huye.
Folkemordet
Naturligt har turen også omhandlet oplevelser fra folkemordet i 1994, både personlige beretninger og besøg på mindesteder har været med til at sammenstykke et billede af et fantastisk land.
Alle på turen er blevet berørt og bevæget af et smukt folk og en utrolig historie, og turen har bragt et perspektiv med hjem, som vi lige skal fordøje.
Fælles forståelse
Igennem flere år har menighedens præst Lars Midtgaard og jeg haft et ønske om at tage en del af menighedens medlemmer med på tur til landet med de 1000 høje. Formålet med turen har blandt andet være at vise Rwanda, Rwandas befolkning samt de forskellige projekter, vi har været involveret i – for at skabe en fælles forståelse for det mangeårige missionsarbejde, der er lavet i både Rwanda og Burundi, både som lokalmenigheder og som kirkesamfund.
Kirke-til-kirke
Sammen med Østervrå Frikirke har Bethel haft et kirke-til-kirke-projekt i Huye regionen, hvor vi har været involveret i omkring 15 kirkers opbygning og for anden gang gennemfører vi et ledertræningsprogram for 100 kirkeledere. Denne gang i Kibuye regionen.
Det program udruster præster og diakoner i de omkringliggende kirker til at undervise og lede.
En del af kirkerne har derudover lavet låne- og sparegrupper. Det er grupper, der fungerer som små andelsbanker, hvor gruppens medlemmer kan optage mikrolån.
Yderligere er Bethel og Østervrå Frikirke i gang med at etablere tre små landbrugsprojekter, så de enkelte kirker med tiden kan være bæredygtige og selvforsynende.”
Turen har bragt et perspektiv med hjem, som vi lige skal fordøje.
Alt dette har gruppen på 19 baptister fra Aalborg fået indblik i de sidste 10 dage – så mon ikke Afrika – og specielt Rwanda – har fået nye brændende ambassadører i kirke-Danmark?
Giv din mening til kende