Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Ændrer du dine vaner?

Ændrer du dine vaner?

Vi har spurgt Johanne og Margith, om talen om CO2 og miljø har betydet, at de tænker over deres forbrug og vaner.

Hvor meget mindre er mit forbrug nu end for et år siden?

“Det er et vigtigt spørgsmål, for her kan vi selv gøre en forskel”, skriver Johanne Kofoed Lundegaard.
 “Vi skal udfordre os selv til at få et mindre forbrug, hvis vi vil tage vores opgave her på jorden seriøst: ”Gud Herren satte mennesket i Edens Have for at han skulle dyrke og vogte den”.[1]  Det kan virke uoverskueligt, men det er nødvendigt!”

At forbruge mindre

“Når man skal navigere i klima-junglen, hjælper det at bruge sin sunde fornuft og være opmærksom på målet: At forbruge mindre. Overvejelserne i vores hjem har bl.a. udmøntet sig i: En madbytte-ordning med vores naboer, en tøjbyttedag i kirken, at handle overskudsmad, at købe genbrugstøj, -sko og -møbler, at cykle, at benytte tog og bus fremfor fly samt at købe miljø- og allergivenlige produkter.
Det kan komme til at lyde helligt, men det skal ikke handle om, hvem der gør mest, og hvem der gør hvad. Det handler om at gøre det ‘verdensvenlige’ valg til det naturlige valg.”

Er det ok?

“Sidder i min have, nyder det danske forår og føler mig taknemlig. Har lige været ude på cykeltur, men hov hvad gjorde jeg? Tog cyklen bag på bilen og oplevede nye cykelveje. Er det OK? Jeg ved det ikke.” Sådan skriver Margith Øhmann og fortsætter:

“Jeg drømmer til tider om New York, Vietnam mv, men er så heldig, at jeg elsker ferie i Danmark, og det kommer jo mine rejselyster og min klimavenlige bevidsthed flere gange til gode i 2019. Skal jeg være lidt klimastolt? Jeg ved det ikke.

Alligevel er der et lille minus, for ferier i Danmark inkluderer udover gåben og cykel altid min bil. En flyvetur indenfor Europa en-to gange om året bliver det også til. Er det OK? Véd det ikke, men jeg nyder turene.”

At leve mere klimavenligt

“Jeg tænker en del på klimaet og forsøger, så godt jeg formår at leve mere klimavenligt. Takker min gode cykel for stort set al arbejdstransport frem og tilbage i årevis. Var måske lidt på forkant? Har været glad for motion og knap 10 km frisk luft dagligt.”


[1]    1. Mosebog kap. 2, vers 15

Giv din mening til kende