Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Sommerstævne – ferie med indhold

Sommerstævne – ferie med indhold

Missionsforbundet og BaptistKirken inviterer igen til fælles stævne i de naturskønne omgivelser ved Efterskolen Lindenborg. Dette års tema er ’I Åndens kraft’ – et tema, der ligger i naturlig forlængelse af sidste års tema, ’Sendt til verden’.

Sommerstævnet afholdes igen i år i uge 30, og det er nu, der skal laves aftaler med arbejdsgiver og familie, så du kan sikre dig en indholdsfyldt og inspirerende ferieuge. Som altid er der tilbud til alle generationer, og en række arbejdsgrupper er i fuld gang med at tilrettelæge et spændende program.

Programudvalget har aftaler i hus med flere inspirerende forkyndere og undervisere, som vil udfordre og udruste til et hverdagsliv med og for Kristus – i Åndens kraft. Vi præsenterer her fire hovedtalere:

Simon PonsonbySimon Ponsonby, England,

er en af flere præster i den anglikanske St. Aldates Church i Oxford. Han er en eftertragtet konferencetaler, og han har tidligere talt på Dansk Oases sommerstævne. Et af hans foretrukne emner er fornyelse og åndeligt liv, og han er forfatter til en række bøger. En af hans bøger bærer titlen ‘More: How you can have more of the Spirit, when you already have everything in Christ’. Bogen er ikke udgivet på dansk, men oversat lyder titlen: ”Mere: Hvordan man kan få mere af Ånden, når man allerede har alt i Kristus”.

Ponsonby mener, at mange kristne længes efter et nyt og stærkt møde med Gud. Mange søger det med stor vægtlægning på Ånden, men med minimalt fokus på Ordet, mens andre søger det med stor vægtlægning på Ordet uden at give særlig meget plads til Guds Ånd. Begge veje fører til et kristenliv på lavt vand, mener Ponsonby. Han inviterer derfor gerne sine tilhørere med på større dybder, hvor Ordet og Ånden sammen leder os til nye erfaringer af Guds store kærlighed.

Peter HalldorfPeter Halldorf, Sverige,

vil være kendt af mange. Pinsepræst, redaktør, retræteleder og forfatter er nogle af de titler, der kan skrives på hans visitkort. Han har sine rødder i pinsebevægelsen, men har skrevet flere bøger om den kristne kirkes dybereliggende rødder hos ørkenfædrene[1]. I Bjärka-Säby ved Linköping leder han Nya Slottet, der er et center for retræte og økumeniske møder, der samler mange mennesker fra forskellige kirkesamfund. Han er redaktør af bladet Pilgrim og forfatter til et stort antal bøger om discipelskab, hellighed og den tidlige kirkes historie. Flere af hans bøger er oversat til dansk, blandt andet følgende titler: ’Drik dybt af Ånden’, ’Duften af hellighed’, ’Du kærlighedens flamme’, ’Der brænder en ild’. Han har tidligere talt på missionsstævnet i Mariager.

Michael Miller PresseMichael Miller, USA

var i Danmark i efteråret 2015, hvor han blandt andet besøgte Vanløse Frikirke og Roskilde Baptistmenighed. Begge steder gjorde han et stort indtryk, og mange fik nye erfaringer i deres liv med Gud. Miller er præst i menigheden ’The Upper Room’ i Denver, Colorado. Han har tidligere arbejdet for en tværkirkelig organisation kaldet Young Life, og han har plantet flere menigheder. Hans tjeneste beskrives som en stærk tjeneste helt nede på jorden. Han deler ofte profetiske ord og beder gerne for syge.

Image 1 Nigel WrightNigel Wright, England,

er en sværvægter i baptistisk teologi. I 21 år har han været rektor på baptist-universitetet Spurgeon’s College i England, og forud herfor var han præst i 18 år i lokale kirker. Han har været præsident for de engelske baptister og deltager for tiden for Baptisternes Verdensalliance i en teologisk samtale med pinsekirkerne. Alligevel er han nede på jorden, når han underviser og prædiker med klarhed og indsigt. Han vil undervise to formiddage på sommerstævnet.

 


1 Ørkenfædre er kristne eneboere i årene 200-400, som isolerede sig i den egyptiske og syriske ørken. De blev åndelige vejledere for disciple, som strømmede til, og dermed grundlæggere af det kristne munkevæsen.

Giv din mening til kende