Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Sommerlejr for børn og unge i Chin Bethel Church, Skjern

Chin Bethel Church

Sommerlejr for børn og unge i Chin Bethel Church, Skjern

100 børn og unge oplevede relevant og vedkommende undervisning, der ramte lige ned i deres hverdag

I år faldt sommeren lidt sent i ungdomsgruppen i Chin Bethel Church, Skjern. Årets weekend-sommerlejr var flyttet fra sommerferien til den 7. – 10. september for at få den unge chinprædikant fra Indiana, USA, Sailo Thangs kalender til at passe med sommerlejren.

En ung mand med en mission

100 unge fra hele landet deltog i Chin Bethel Churchs sommerlejr i Skjern (Foto: CBC)

Sailo Thang blev født i Indien og kom til USA som 5-årig i 1998 sammen med sine forældre og to små søstre. De var en af de første chinfamilier, der kom til USA. Både Sailo Thang og hans forældre oplevede et stærkt kald til tjeneste.

De holdt fast i kaldet, selv om de oplevede konkurs og i en periode var tæt på hjemløshed. Venner tog sig af familien, selv om det betød, at de to familier på ni personer delte en fire-værelses lejlighed i mere end to år. Sailo Thang fortalte, at familien trods modgangen fortsat oplever det som en velsignelse at tjene Gud.

Gennem deres liv og fortælling har Gud ændret mange menneskers liv. I dag er Sailo Thang ungdomspræst i en chinkirke i Indiana.

100 deltagere fra hele landet

Sommerlejren begyndte på en fredag. Omkring 30 deltagere havde valgt at tage en dag fri fra skole og gymnasium for at være med fra starten. Fredag aften dukkede endnu flere op fra chinmenighederne i hele Danmark. I alt deltog 100 unge og voksne i resten af weekenden.

Sproglige udfordringer

Fredag aften talte Sailo Thang på hakha (det vi kender som chin-sprog, navngivet efter hovedstaden Hakha i chinprovinsen i Myanmar). Men allerede næste dag blev der lavet om på det: Mange af de unge taler ikke hakha, og de kunne ikke følge undervisningen. Resten af weekenden underviste og prædikede Sailo Thang på engelsk for de unge, mens de voksne fik tolket budskabet til hakha.

Sommerlejren bød på masser af lovsang (Foto: CBC)

Et budskab, de unge forstod

Ungdomsleder Zo Lian Mang fra Chin Bethel Church, Skjern var meget begejstret for, at de unge fik lov til at høre evangeliet fortalt på et sprog, de forstår.

Det vakte også begejstring hos Zo Lian Mang, at budskabet kom fra en ung, der selv er opvokset udenfor Myanmar – et såkaldt ”tredje-kultur barn.” Sailo Thang havde selv erfaret mange af de oplevelser, udfordringer, dilemmaer, kriser og tvivl som unge chin’er oplever. Og han formåede at omfavne alle med sit budskab.

Identitetskrisen

Sailo Thang delte også oplevelsen af sin egen identitetskrise. Den opstod i en periode, hvor han ikke havde mulighed for at være sammen med chin-folk og ikke oplevede forståelse hos omgivelserne. Han fortalte, at det var helt almindeligt at havne i en identitetskrise, når man ser anderledes ud, har andre værdier, anderledes kultur og anden opdragelse end i det omgivende samfund. Når man så også oplever racisme og mobning, får man hurtigt følelsen af ikke at høre til nogen steder.

Lev troen ud i hverdagen

Der var også plads til leg og underholdning på sommerlejren (Foto: CBC)

De unge blev opfordret til at leve deres tro ud i hverdagen. Selv om det at være kristen ikke medfører en bestemt livsstil eller er knyttet til en bestemt kultur, accepterer kristne heller ikke en hvilken som helst livsstil.

Evangeliets sandhed er kærlighed, men kærligheden har en grænse: Den accepterer ikke synden. Derfor indeholdt undervisningen også formaning om og vejledning i at tage afstand fra en syndig livsstil.

Forældrene har også et ansvar

Ved det afsluttende møde søndag opfordrede Sailo Thang forældre med ”tredje-kultur børn” til at holde fast i sandheden og skabe et sundt og kærligt ægteskab, hvor børnene trives.

Gode relationer kræver, at man bruger tid sammen, og Sailo Thang opfordrede forældrene til at bruge tid med hinanden i familien. Han opfordrede også forældrene til at bede sammen med deres børn og til at være åndelige forældre for børnene.

Det var Sailo Thangs bekymring, at alt for mange forældre var med til ”dræbe” børnenes åndelige vækst i stedet for at udvikle den. Sailo Thang glædede sig til at komme igen om et par år og opleve weekendens unge deltage i tjeneste i menigheden.

Weekenden sluttede med besøg fra Højskolen Acts Academy fra Kolding, hvor de unge hørte om mulighederne for at tage på en kristen højskole.

Links

Du har mulighed for at lytte til noget af Sailo Thangs forkyndelse under sommerlejren på Facebook her

 

Giv din mening til kende