Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Ny podcast dykker ned i Bibelen

Ny podcast dykker ned i Bibelen

Christian Bylund starter i den nye podcast 'Livtag' med at gennemgå Matthæusevangeliet.

”Igennem det seneste år har jeg savnet samtaler om tro og liv med andre. Derfor har jeg startet det her podcasteventyr.” Sådan starter Christian Bylund, præst i Tølløse Baptistkirke, første afsnit af sin podcast ’Livtag’.

Hver uge vil Christian udgive et afsnit af sin podcast, hvor han sammen med præster, teologer og andre kloge mennesker dykker ned i Bibelen for at finde ud af, hvad det gode budskab er for os i dag.

”Tanken er, at man skal opnå det samme ved at lytte til podcasten, som gennem en prædiken. Jeg vil nå ud til mennesker, som ikke til daglig tænker over, hvad Bibelen er, og ikke får læst i bibelen.”

Gennem samtalerne med andre præster og kloge hoveder vil Christian sætter gang i samtaler og tanker om, hvad bibelen betyder i vores hverdag. Samtalerne om tro og liv er netop det, som gjorde, at Christian valgte at blive præst.

Christian Bylund

”Jeg blev præst, fordi jeg hele tiden gerne vil blive klogere. Jeg vil gerne holde troen relevant for mig selv, og relevant for den verden vi lever i.”

Idéen til podcasten har ligget længe, men Corona-pandemien er én af årsagerne til, at det netop er nu, Christian starter sin podcast.

”Podcasten kommer ud af en Corona-frustration. Jeg synes ikke, at jeg lykkedes med at lave online gudstjenester,” fortæller Christian.

Fokus på Matthæusevangeliet

I første omgang er planen med podcasten at gennemgå Matthæusevangeliet, og der er en grund til, at Christian har valgt at gøre det på den måde.

”Jeg kender ikke mange kirker, som gennemgår et helt evangelie, og vi går glip af noget, når vi ikke hører hele sammenhængen. Derfor kører vi det hele igennem, og sætter tanker og ord på, hvad det betyder.”

Christian har også været igennem mange overvejelser, før han valgte at starte med netop Matthæusevangeliet.

”Det er en længere snak, men jeg overvejede at starte fra starten og tage hele bibelen. Det kunne være sjovt, men vil også tage mange timer. Så var overvejelserne, om jeg skulle starte med Det Nye eller Det Gamle Testamente. I det gamle rammer man hurtigt mange slægtstavler, og som man kan høre i afsnit to, så kan det blive langt,”

Derfor valgte Christian at starte i Det Nye Testamente, og hvorfor ikke starte fra begyndelsen der?

”Der ligger jo nogle overvejelser bag, at Matthæusevangeliet ligger først. Det bygger en bro mellem det gamle og det nye. Så lad os starte der og så se, hvor vi ender om 20 år, eller hvor lang tid det kommer til at tage.”

Christian opfordrer alle, der har lyst, til at lytte med. Han lover, at der kommer stor variation i gennemgangen af Matthæusevangeliet.

”Jeg starter med de præster, som er nærmest, men det bliver også en økumenisk samtale. Det er vigtigt for mig, at samtalen bliver bred, så den er med til at åbne vores horisont. På den måde skal vi lære af hinanden. Nogle gange bliver snakken teologisk og andre gange mere jordnær. Det afhænger af gæsten, der er med,” afslutter Christian Bylund.

Du kan lytte til Christian Bylunds podcast Livtag her: https://anchor.fm/livtag
eller på Spotify: https://open.spotify.com/show/6g0eAoe7xLzsUWSy4izCCh

Giv din mening til kende