Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Landskonference i varmen

Landskonference i varmen

På sommerstævnet er vi sammen om mange ting, det gælder også de årlige forhandlinger, der fandt sted på Lindenborg onsdag og torsdag i stævneuge.

Landskonferencen er, som sommerstævnet i det hele taget, altid en god mulighed for at lære om andre menigheder og deres arbejde til inspiration og opmuntring.

Midt i en uge proppet med spændende foredrag og udfordrende undervisning, kunne man godt forestille sig, at landskonferencen for mange måtte vige for andre aktiviteter, men mange prioriterer alligevel at være med, når vi sammen tager beslutninger om BaptistKirkens fremtid. Selvom der var varmt og mange alternativer – en nedkølende svømmetur i Roskilde Fjord eller en is i Hyggehjørnet, for ikke at nævne et væld af seminarer og workshops – havde mange alligevel valgt at tage del i forhandlingerne. I alt var over 40 menigheder repræsenteret med stemmeberettigede, og mange var kommet for at være med i drøftelserne.

Ny menighed optaget

En af de store glæder ved LK1 var, at vi som kirkesamfund kunne sige velkommen til Iglesia Bautista de Habla Hispana (Den spansktalende baptistmenighed), der hver søndag samler mellem 20 og 30 spansktalende kristne i København. Menigheden har eksisteret længe, men er altså nu som selvstændig menighed blevet en del af Baptistkirken i Danmark.

Det var en god oplevelse at høre fra menigheden om deres ønske om at være en del af det nationale fællesskab, ligesom det var interessant at høre om, hvem de er som kirke og deres arbejde. Landskonferencen er, som sommerstævnet i det hele taget, altid en god mulighed for at lære om andre menigheder og deres arbejde til inspiration og opmuntring.

Fremtidens sommerstævner

Selvom der var mange af dagsordenens punkter, som gik uden bemærkninger, var der særligt to spørgsmål der blev debatteret med stor iver. Landskonferencen skulle beslutte, hvor sommerstævnet skal afholdes i de kommende år frem til 2023, og derudover skulle der drøftes, hvordan sommerstævnet skal organiseres på længere sigt.

Men selvom geografien betyder noget, så er det ikke den vigtigste faktor, når det kommer til stævnet.

Det blev besluttet, at sommerstævnet frem til 2023 bliver holdt på Lindenborg sammen med Det Danske Missionsforbund. I debatten om dette og i den efterfølgende drøftelse af sommerstævnet på længere sigt, blev der delt mange holdninger til sommerstævnets placering. Nogle så gerne, at stævnet vendte tilbage til Jylland, mens andre er glade for placeringen på Sjælland. Men selvom geografien betyder noget, så er det ikke den vigtigste faktor, når det kommer til stævnet. Flere gav udtryk for, at samarbejdet med Missionsforbundet er utroligt vigtigt, særligt for børnene og de unge, og også den store arbejdsindsats der har været for at skabe gode forhold under stævnet blev nævnt og påskønnet.

Ledelsen skal nu arbejde videre med spørgsmålet om fremtidens sommerstævner, og med på vejen har de altså fået landskonferencen, og dermed menighedernes, input.

Alt det andet

I år var det selvfølgelig særligt optagelsen af Iglesia Bautista de Habla Hispana og drøftelsen om sommerstævnets fremtid, der gjorde indtryk.

En landskonference, der strækker sig over halvanden eftermiddag, har selvfølgeligt været fuld af mange emner og spørgsmål der skulle diskuteres, informeres om eller deles. Der er altid en del formalia, beretninger og økonomi, der skal vendes, og de mange arbejdsgrene og organisationer, der er en del af eller samarbejder med BaptistKirken, bringer også gerne hilsener. Alt sammen har det sin plads. Det er det, som gør det til landskonferencen.

Oftest er det dog sådan, at det er det, som rører sig hos menighederne, der gør størst indtryk. Det, som er nyt fra år til år, og som kan være med til at sætte tanker i gang, som man kan arbejde med i menighederne frem til næste landskonference.

I år var det selvfølgelig særligt optagelsen af Iglesia Bautista de Habla Hispana og drøftelsen om sommerstævnets fremtid, der gjorde indtryk. Derudover var der orienteringer fra en række af BaptistKirkens udvalg og arbejdsgrupper, blandt andet om en ny teologisk grunduddannelse i Aarhus og et nyt netværk for teologistuderende. Så der er meget at tygge på, frem til at vi mødes igen på landskonference 2 i november.

En kommentar til "Landskonference i varmen"

Digna Rodas Fernandez

Rettelse: Menigheden samler hver søndag mellem 15 og 20 ( og ikke mellem 20 0g 30 )spansktalende kristne i København.

15. marts 2019 kl. 18:56

Giv din mening til kende