Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kristendomsundervisning i Chin Bethel Church

Chin Chin

Kristendomsundervisning i Chin Bethel Church

I tre dage i vinterferien var de unge i Chin Bethel Church i Skjern samlet i kirken

Lyt til artiklen her

Åbn lyd i nyt vindue

Fra søndag til tirsdag oplevede teenagerne aftener med vidnesbyrd og lovsang og dage med undervisning. I det trygge rum i kirken var der plads til at stille de ”skæve” spørgsmål om liv og tro.

Et stærkt personlig vidnesbyrd

Allerede den første aften mødte teenagerne asylansøgeren Rebecca. Hun fortalte om at opleve Guds kald. Om oplevelsen af at nægte at have brug for Gud i sit liv til at være afhængig af Gud i sin hverdag. Rebecca fortalte også om det mirakel hun oplevede, da hun overlevede at blive ramt af en flere ton tung kirkedør.

Fest og glad dage i Chin Bethel Church i Skjern (Foto: Chin Chin)

Aftener fyldt med lovsang og vidnesbyrd

De andre aftener var fyldt med nye danske og engelske lovsange. Peter Tluang fra menigheden ledte lovsangen blandt teenagerne. Peter er født og opvokset i Danmark. Han delte sit vidnesbyrd om Guds kald til ham om at blive lovsangsleder. Det skete på hans andet år på efterskole: Her oplevede han først, at Gud åbnede en dør, da han fandt økonomi til at tage endnu et år på efterskole. Dernæst oplevede han et kald til at lede lovsang og spille guitar og synge med kammeraterne. I dag leder Peter lovsangen i Chin Bethel Church og spiller og synger i to danske folkekirker. Peter fortalte de unge, hvor vigtigt det er at være en del af et kristent fællesskab. Peter delte også sine tanker om vigtigheden af at kunne tale om tro som en helt normal ting i sin hverdag.

Dage med undervisning og plads til spørgsmål

Dagene gik med undervisning i evangeliet. Menighedens præst Emmanuel Cinzah underviste på engelsk og Chin Chin underviste på dansk. Chin Chin fortæller:
”Man kan tydeligt mærke, at de unge mennesker er opvokset i kristne hjem. De har gået i søndagsskole i kirken og de har fællesskab med hinanden. De er trygge i kirken og hinandens selskab, for de tør at stille spørgsmål, fx ”Hvorfor har Gud mon skabt træet i Edens haven, som de første mennesker ikke måtte spise af?” og ”Hvordan var din (til underviserne) oplevelse, dengang du blev døbt?” Teenagerne ville også gerne vide, om vi arrangerede flere ”camps” som den her.  Der er flere af dem som vil døbes til påske. Menigheden vil have gerne have en tradition, som man havde i Myanmar, hvor man holdt dåbsgudstjeneste hver år i påsken.”

Bøn og fællesskab for teenagere i vinterferien i Chin Bethel Church i Skjern (Foto: Chin Chin)

Flere camps og mere undervisning

Spørgsmålet om der bliver flere camps, skal teenagerne måske stille til deres forældre, præsten Za Uk og søndagsskolens ledere, der hjalp med alt det praktiske. Spørgsmålet tyder på, at de unge gerne vil mødes igen.

Chin Bethel Church holder ungdomslejr i uge 27 og igen i efterårsferien.  Menigheden har cirka 20 unge mennesker mellem 15 og 20 år og lige så mange mellem 21 og 26 år. Den ældre gruppe har man ikke kunnet give samme intensive kristendomsundervisning. Det har betydet, at kun en fjerdedel af dem er blevet døbt. Derfor har præsterne travlt: De har et stort ønske om at kunne samle flere unge mennesker til undervisning.

 

Giv din mening til kende