Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kald eller engagement?

Serie om kaldsoplevelser

Kald eller engagement?

”Hvordan oplever du dit kald, og hvad tænker du om det?”
Jeg tror ikke, at jeg føler et kald. Måske oplever jeg bare noget andet.

Dan Brun Petersen: Spejder, Afrika-ven, akutlæge, ægtemand og far til fire – i ikke-prioriteret rækkefølge!

For tiden er min familie og jeg udstationeret for Danida i Tanzania, hvor jeg arbejder som rådgiver for sundhedsministeriet. Vi ville gerne bo og arbejde i udlandet, måske mest fordi vi gerne vil give vores børn et internationalt udsyn. Så da der blev en Danida-stilling ledig, søgte jeg – og fik den! Derfor er det mere eller mindre tilfældigt, at vi er netop her, og at jeg arbejder på et kontor (eller noget der ligner…).

Fascineret af Afrika

Men helt tilfældigt er det heller ikke. Siden jeg var helt lille, har jeg været fascineret og tiltrukket af Afrika. Og da jeg som teenager blev spejder, viste Danske Baptisters Spejderkorps sig også at byde på afrikanske oplevelser: Med Amahoro-hæftet i hånden flettede jeg ivrigt græsmåtter i mine bedsteforældres sommerhus og lavede kludedukker af genbrugsmaterialer sammen med hundreder af andre nysgerrige spejdere på Blå Sommer. Senere fik jeg mulighed for at kombinere mit medicinstudium med projektarbejde i Rwanda og Burundi og kunne på den måde bidrage til noget af det vigtige arbejde i Afrika, som inspirerende folk havde begyndt før mig – og som nye kræfter stadig fører videre.

Det rigtige match

Jeg har altid være meget engageret, både i mit arbejde og mine fritidsaktiviteter, men jeg ved egentlig ikke, om jeg nogensinde har tænkt det som et kald. Måske en drift eller længsel eller en forpligtelse, men nok allermest en følelse af det rigtige match mellem hvem jeg er, hvad jeg har brug for, og hvad jeg kan bidrage med. Sådan har det været med spejder, Afrika, Baptistkirken, min karriere som læge og min egen familie. Det handler om at finde mening og skabe mening – i et fællesskab, som jeg tror på.

Giv din mening til kende