Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Hvem er så mest Gud?

Hvem er så mest Gud?

Leder fra baptist.dk nr. 3/2016

Vi tror på Gud Fader, Søn og Helligånd. Sådan skriver vi som regel – og knytter ubevidst ordet Fader sammen med ordet Gud og kommer til det resultat, at det er Gud, vor far, der skabte universet, der er mest Gud.

Jesus Kristus er Guds søn, vores ven, udfordrer og frelser – men er han helt Gud eller mest menneske?

Helligånden er Guds ånd – og vi ser for os, hvordan Gud skaber og blæser sin ånd ud. En uhåndgribelig størrelse, som det er svært at forholde sig til.

Et æg består af tre dele – skallen, hviden og blommen – alle tre dele er forskellige, men alle tre dele er også lige meget æg. Gud består af tre personer – Skaberen, Jesus Kristus og Ånden – alle tre personer er forskellige, men alle tre personer er også lige meget Gud.

Når én af Guds tre personer handler, betyder det ikke, at de to andre ikke tager del deri, for hver person er lige meget Gud. Gud er én. Derfor er det en god idé, hvis vi vænner os til i stedet at skrive: ‘Gud: Vor Far, Jesus Kristus og Helligånden’.

Lige meget Gud

Helligånden er lige så meget Gud som Skaberen og Frelseren. Kært barn har mange navne, og vi kender Ånden under tilnavne som talsmanden, sandheds ånd, freds og forsonings ånd, vor trøstermand, men Helligånden er navnet på Gud, når Gud handler her og nu. Når Gud griber ind i nutiden, møder vi Gud i den person, vi kalder Ånden. Helligånden er Gud, der rækker ud til mennesket!

Gud rækker ud til mennesket

Illustrationen viser den korsfæstede Jesus, der rækker ud til røveren på korset. Vor frelser, Jesus Kristus, er Gud, og midt i dødens virkelighed viser Gud kærlighed til mennesket. Gud rækker også ud til os. Når det sker, kalder vi det Helligåndens nærvær. Helligånden er Gud, der handler her og nu i vores tid og verden.

Giv din mening til kende