Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
God start på sommerstævne

Fra åbningsgudstjenesten

Astrid Melkær Andersen

God start på sommerstævne

Med tre gode anledninger søndag med en fyldt hal på Lindenborg er sommerstævnet i gang efter tre års pause.

Lørdag aften var campingpladsen allerede fyldt pænt op. Deltagerne i årets sommerstævne tog taknemmeligt imod muligheden for en lempelig start på stævnet.

Åbningen af årets sommerstævne skete nemlig allerede kl. 11 søndag med en dejlig gudstjeneste – og det var til en fyldt hal på Efterskolen Lindenborg. Flere end 840 er efterhånden blev tilmeldt og der kommer flere til. Det føles ikke så tomt som frygtet.

Jakob Vagner fra Roskilde havde allieret sig med kreative unge kræfter i menigheden, som spiddede distancen mellem Roskilde festivalen og sommerstævnet; ”Næ, nej, der skal være plads til både Gud og Jesus mellem os”, sagde den unge pige til den frembrusende ungersvend.

Og så var israelitterne på besøg, da de viste, at Gud telter imellem os. Dermed var der også sat fokus på dette års tema: ”Guds rige – midt imellem jer”.

Ordination

Bugtalerbesøg på Kids

Senere på eftermiddagen havde Evangelisk Frikirke i Danmark en højtidelig ordination af ikke færre end otte præster. Flere af dem gamle i gårde, og alle i funktion i en menighed. To af dem har også været præster i en baptistkirke, Camilla Westen og Charlotte Willer. Evangelisk Frikirke har gentænkt deres ordination, og BaptistKirken skulle måske også reflektere over, om vi har smidt barnet ud med badevandet, da ordinationen stille og roligt gled ud uden større samtale om det.

Stille stunder

Aftenen bød på både bugtaler-show for de mindste og paradoksalt nok et brag af en koncert med Stille Stunder. De nye lovsange er eftertænksomme og meget Jesus-centrerede. Der er ikke fokus på enkeltpersoners præstationer med bevægelsen, hvis man kan kalde den sådan, løfter ny lovsang frem.

Koncert med Stille Stunder

Jonathan Stephansen, som er en af initiativtagerne til Stille Stunder fortalte under koncerten, at formålet er, at kristen lovsang skal udbredes gratis. Man kan blive medlem og støtte initiativet – som altså har otte år på bagen – via hjemmesiden stillestunder.com, hvor der også er daglig andagt.

Bandet på scenen søndag aften bestod af unge fra Indre Mission, Pinsekirken, Apostolsk Kirke og Evangelisk Frikirke, hvilket i sig selv virkede befriende.

Hygge på Grønningen

En stærk start på et mere stille sommerstævne. Programmet er skrænket ind, så der er god tid til en kop kaffe og en snak enten i Grønningen, samlingsstedet for både børn og voksne, eller på campingpladsen.

I dag mandag er der Landskonference 1 for BaptistKirken.

Giv din mening til kende