Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Glæde i Sæsing – ny præst ansat

Glæde i Sæsing – ny præst ansat

Simon Jakobsen bliver ny præst i Kirken i Kulturcenter Vendsyssel i Sæsing. Den 33-årige familiefar glæder sig til at komme i gang 1. maj.

Der var jubel og glæde inde bag bilruderne på parkeringspladsen ved Kirken i Kulturcenter Vendsyssel i Sæsing forrige søndag. Menigheden blev præsenteret for deres nye præst, Simon Jakobsen og hans familie – og der skulle også stemmes. Men udfaldet var der ingen tvivl om.

Den unge præst har sin baggrund i Mosaik (Pinsekirken) i Aalborg Citykirke, hvor han har været ansat i ti år. Han var inden da ansat på efterskolen Alterna i Mariager, hvor hans forældre også har været forstandere.

”Min kone og jeg havde sagt til hinanden, at vi ikke skulle tilbage til Aalborg, men det kom vi altså alligevel.”

Konen har baptistbaggrund

Maria, som Simon er gift med, er opvokset som baptist i Allerød Frikirke, så lidt erfaring med baptister har det nye baptistpræstepar. De har tre drenge, August på syv år, Elias på seks år og Noam på tre år. Ikke mindst af hensyn til børnene bliver de foreløbig boende i Aalborg.

Simon er uddannet markedsførings-økonom, og i løbet af uddannelsen var han og Maria et halvt år i Nepal for at undersøge om de kunne hjælpe handlede kvinder – og han troede oprindelig, at han skulle bruge den uddannelse.

”Jeg havde sagt nej til en fuldtidsstilling i Citykirken, mens vi var i Nepal. Men da jeg kom hjem og skulle til at søge jobs, kunne jeg mærke, at det var jo kirke, jeg ville.”

Et center hér?

Han er tændt på opgaven i Sæsing.

”Det er vildt spændende. Første gang jeg kom i centeret, tænkte jeg godt nok: Hvem har lagt så stort et center i så lille en by. Men jeg mærkede visionen. Der er virkelig et potentiale i disse rammer – og i fællesskabet.”

Kulturcenter Vendsyssel blev indviet i 2016 og rummer 2500 kvadratmeter og kan bruges til alt fra teater, sport, koncerter og konferencer. Det ligger i Sæsing, der er 50 huse og 70 indbyggere, cirka.

Opbygningen af det store center har krævet enormt af menighedens medlemmer, også økonomisk. Men han har også bemærket, at det virker som om menighedens medlemmer ”har hinandens ryg”. Simon kommer til at have fuld fokus på menigheden. Erik Rugholm har været lederen af menigheden i en menneskealder, og er kendt som både visionær og en dynamo. Men han har haft fuldtidsjob ved siden at tjenesten i menigheden.

De vil jo kirke og Guds rige

”Jeg ved, at de længe har ledt efter en præst, og de har savnet én, der er mere hyrde, og har fokus på kirken. De vil jo kirke og Guds rige. At der kommer nye til.

Jeg er nok hyrde, men jeg er også optaget af, at vi er i bevægelse og nye kommer til. Hyrden vil gerne være sammen med sine egne, men jeg er også drevet af, at flere kommer til og oplever Jesu kærlighed. Menigheden skal være på vandring.”

Netop ord som vandring og discipelskab kommer ofte op i Simons talestrøm.

Bliver boende i Aalborg

Han taler netop om at være kirke også udenfor de to timer søndag formiddag. Hvordan vil du så være dét, når du og familien bliver boende i Aalborg?

”Jeg ser Kirken i Kulturcenteret som en menighed, man kommer kørende til. Om man så skal køre ti minutter eller 28, som for vores vedkommende, betyder ikke så meget,” siger han og indrømmer, at det netværk, som kommer ved at have børn i den lokale børnehave eller skole, det får han ikke.

”Vi tager et år ad gangen, og så ser vi…” siger han uden at give noget løfte.

Baptistpræst

Han glæder sig også til at få indblik i et andet kirkesamfund end det, han er vokset op i.

”Jeg har jo aldrig set andet. Jeg glæder mig til at møde de andre baptistpræster og finde ud af, hvordan kirkestrukturen er. Det er sundt at se noget nyt og åbne sin egen horisont.”

Han kender et par baptistpræster og har også talt i nogle baptistkirker, og kender allerede udtrykket ”betonbaptister”. Sådan én bliver han ikke…

”De menigheder, jeg har været i, har set meget anderledes ud, end det jeg er vant til. Menigheden her ligger vist lidt imellem, i stil og spiritualitet.”

Coach ved siden af

For egen regning drømmer han om, at kirker på kryds og tværs af kirkeskel i Nordjylland arbejder sammen og trækker på hinandens ressourcer. Og at der dannes små grupper i hjemmene omkring i Nordjylland, dér hvor menighedens medlemmer bor.

Simon er ansat på 60 pct. tid efter eget valg. Han var tilbudt fuld tid, men vil gerne arbejde som coach ved siden af. En uddannelse, han netop har færdiggjort.

Er du nysgerrig, prædikede Simon Jakobsen ved gudstjenesten i Kirken i Kulturcenter Vendsyssel søndag d. 28. februar, og den gudstjeneste kan du finde på kirkens hjemmeside.

En kommentar til "Glæde i Sæsing – ny præst ansat"

Bent Hylleberg

Kære Simon
Velkommen! Vi forventer meget sf dig!
Jeg antaget, at en ‘betonbaptist’ er en af de solide?
Og jeg håber, at du møder mange af den slags 😉
Kh
Bent Hylleberg

3. marts 2021 kl. 16:33

Giv din mening til kende