Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Fusion på vej?  - Det gode fællesskab mellem BBU og MBU fortsætter og vokser

Kurt Bøgsted

Sommerstævne 2019

Fusion på vej? - Det gode fællesskab mellem BBU og MBU fortsætter og vokser

Det har før sommerstævnet været kendt, at BBU og MBU er i dialog om en fusion af de to organisationer. Ledelsernes dialog og de tanker, som de har gjort sig om en fusion, blev onsdag på sommerstævnet delt med BBU’s medlemmer på deres landsmøde.

Med tanke på sommerstævnets tema ”Genopdag det gode fællesskab” er det interessant at også vores ungdomsforeninger er ved at genopdage og udforske deres fællesskab.

Tid til dialog med lokalforeningerne

Der er ikke nyt, at BBU og MBU samarbejder på tværs af kirkesamfund. De to foreninger har lavet stævne sammen i snart 7 år og ledertræning sammen næsten lige så længe. ”Vi tror på, at en sammenlægning vil gøre os endnu stærkere og frigøre ressourcer til f.eks. vores ledertræningstilbud”, sagde BBU’s formand, Rasmus Højmark. Der blev ikke lagt op til debat under årsmødet, da beslutningen om en sammenlægning stadig er undervejs. Derimod blev der lagt op til dialog med lokalforeningerne. ”Det er vigtigt for os at slå fast, at vi ikke er slået sammen endnu. Lige nu håber vi på dialog, og vi vil rigtig gerne høre så meget som muligt, for det er det, vi skal bruge for at finde ud af, hvor vi er på vej hen i forhold til en sammenlægning”. Sådan slutter Rasmus Højmark sit oplæg af og han uddyber også senere, at det er ledelsens ønske at komme rundt til de lokalforeninger, der er interesserede i dialog om emnet i løbet af året.

BBU’s formand Rasmus Højmark

Handler ikke kun om medlemstal

Anders Ohlsen

Anders Ohlsen, som er forstander på Efterskolen Lindenborg og medlem af Roskilde Baptistkirke, stillede dog et opklarende spørgsmål til dialogen. ”Hvad er det en sammenlægning kan, som ikke sker i dag? Det, tror jeg, er der et bagland, som har brug for at vide mere om”. Derudover havde der tidligere på årsmødet været snak om medlemstal. Lige nu kæmper BBU for at komme over 850 medlemmer. Det var også noget af det, Anders spurgte ind til angående en sammenlægning, om man ved en sammenlægning ville være tilfreds med f.eks. 1400 medlemmer? Til det svarede BBU’s formand nej, og at en fusion ikke handler om medlemstal. ”Vi skal aldrig nogensinde stille os tilfredse. Vi ønsker at se endnu flere mennesker komme til at møde Jesus. Så derfor vil vi aldrig stille os tilfredse, heller ikke efter en fusion”.

Opbakning fra Baptistkirken i Danmarks ledelse

”Da vi fik dette for øre, klappede vi i hænderne”, sagde Lotte Holm Boeriis fra BaptistKirkens ledelse. Det er altså ikke kun de unge, der kan se en mening med en fusion mellem BBU og MBU. Der er også opbakning fra ”de voksne”.

Der er altså et fællesskab hos de unge, som vokser og bliver stærkere. Om det munder ud i en sammenlægning, kan kun tiden vise os. Først skal vi have os en snak.

Giv din mening til kende