Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Frimodighed, glæde og selvtillid vokser

Privat

Frimodighed, glæde og selvtillid vokser

Iben Kragh Nørlund, der er formand for YEGO-teamet og med i BaptistKirkens udvalg for international mission, besøger i øjeblikket Rwanda. Her er en beretning fra hende:

Lyt til artiklen:

Åbn lyd i nyt vindue
YEGO er et partnerskab mellem Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund, Danske Baptisters Spejderkorps og AEBR Youth i Rwanda. YEGO har i øjeblikket et ungdomsleder-program, hvor tre danske unge er i Rwanda i ca. 5 måneder.

Solen står op tidligt og går ned tidligt, men dagene bliver udnyttet og er fyldt med spændende program. Møder på kontoret, besøg i felten, børnelejr, kirke og meget mere.
Lørdag og søndag er normalt weekend, også her i Rwanda, men denne weekend stod programmet på børnelejr for 50 forældreløse og 10 ungdomsfrivillige. Her blev der undervist i mental sundhed og traumeheling, samt hvordan man undgår at ende i stof- og alkoholmisbrug. Derudover var der gruppearbejde, undervisning i menneskerettigheder, storytelling og en masse leg og sociale aktiviteter. Jeg selv og YEGOs seks ungdomsledere stod for bl.a. leg og sociale aktiviteter, morgenandagter og undervisningen i menneskerettigheder.

Foto: Iben Kragh Nørlund

Forældreløse børn trives

Jeg besøgte en gruppe af de forældreløse børn sidste år i februar. Det var en gruppe, som ikke kendte hinanden. Børn som alle tydeligt var tynget af skam og sorg. De var ikke trygge i at dele deres historier med hinanden, og de var heller ikke vilde med at lege eller synge, som jeg ellers oplever, at stort set alle i Rwanda nyder. Det var et tungt besøg, men også et besøg som tydeligt viste, hvor meget dette, nu kørende, projekt ville kunne betyde for den gruppe af forældreløse børn. Nu har jeg fået fornøjelsen af, kun halvvejs i projektet, at opleve de samme børn frit og frimodigt dele deres historier, lege, grine og nyde godt af hinandens selskab, træningen og ikke mindst af det nye spirende håb, de har skabt for sig selv ved at tage mod til sig og deltage i dette projekt.

Flere af børnene beskriver fællesskabet mellem hinanden og de frivillige som en ny stor og stærk familie, og jeg ser virkelig frem til at følge disse modige og håbefulde børn og unge det næste stykke tid, hvor sidste del af projektet løber af stablen.

Foto: Iben Kragh Nørlund

Unge mødre får nye liv

Tirsdag kørte jeg mod syd til Butare for at besøge de unge mødre fra BaptistKirkens nyeste projekt. Jeg blev introduceret og vist rundt af Esperance, som udover at være projektets psykolog, er en sej ildsjæl, der arbejder sammen med de unge mødre. Et meget inspirerende gensyn med en ægte power-kvinde, som meget tydeligt gør en forskel i de unge mødres liv. Hun er med til at skabe tryghed og motivere, hun er et fantastisk optimistisk menneske, som tydeligt er med til at ændre pigernes mindset og giver dem selvtillid, gåpåmod og håb. De unge mødre mødes til sy-træning, frisør-træning og senere i deres spare- og lånegrupper. Jeg fik lov at være med til det hele, opleve og høre livshistorier og hvordan projektet skaber forandring både for den enkelte unge mor, men også for fællesskabet og lokalsamfundene.

Yego-teamet og Iben Kragh Nørlund sammen med lokale kræfter (Foto: Privat)

Partnerskab, der rykker

Udover energifyldte møder og aktiviteter med børn og unge, som deltager i forskellige projekter, har jeg mødtes med en masse gode folk på AEBR-kontoret, både i Kigali og i Butare.

Det er en kæmpe fornøjelse at være en del af dette fællesskab, som på vegne af baptistkirken i Rwanda og Danmark arbejder for bedre vilkår og forandring for mange mennesker.

Partnerskabet mellem den rwandiske baptistkirke og Baptistkirken i Danmark er værdifuldt og skaber håb og forandring.

Alle burde få lov at opleve mennesker og fællesskaber, som kæmper for dem.

Giv din mening til kende