Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Fordi jeg tror

Fordi jeg tror

Tro og handling hører sammen.

Siden jeg kom til personlig tro, har to vers fulgt mig og været min motivation til at gøre det, jeg gør i dag.

Det første vers er fra Jakobs Brev, kap. 2, vers 14a: “Hvad får man ud af at have en tro, som man ikke giver udtryk for i handling?”

Tre bevidst valgte handlinger

Der er tre actions, jeg gør med vilje, fordi jeg tror på Jesus Kristus som min personlige frelser.

Nr. 1: Jeg træner min tro

For at kunne udleve min tro i handling, træner jeg den, som jeg træner min krop. På min weekend løbetur hører jeg danske og engelske podcasts med bibelundervisning eller prædikener. Her har jeg fået et rum, hvor jeg kan holde fokus på både at lytte og at løbe. Det er også her, jeg gerne tager en diskussion med Gud, skælder Ham ud og takker Ham.

I har fået det for intet, giv det for intet.

Nr. 2: At tro og at dele

Min cellegruppe er vigtig for mig, for her vokser jeg. Her kan jeg dele min tro og blive udfordret. Min tro vokser, når jeg sammen med nære trosvenner læser og studerer Bibelen. Jeg er overbevist om, at troen visner, hvis ikke den deles med andre.

Nr. 3: At tro er at favne

Jeg oplever, at jeg er i stand til at se et behov for opmuntring, og til at kunne favne dem, der ikke har meget, eller rumme dem, der har et lidt skævt sind. Mine rejser til lande udenfor det trygge Danmark har åbnet mit hjerte for at give og hjælpe. Det er i tidens løb blevet klart for mig, at jeg har brug for både at lytte til Gud og at træne min tro for at kunne gøre.

Det andet vers er fra Matthæus-evangeliet kap. 10, vers 8b, hvor Jesus siger: ”I har fået det for intet, giv det for intet”.

Disse to vers har fulgt mig, siden jeg for snart mange år siden blev døbt i Odense Baptistkirke. Jesus sender mig afsted med mine gaver, talenter og overskud, for at jeg skal dele dem med andre. Jeg har oplevet, at det at tro og det at gøre hænger sammen som ærtehalm. Jo stærkere en tro, jo større er lysten til at gøre – og jo mere jeg gør, jo stærkere er mit behov for tro.

Giv din mening til kende