Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Forbud mod tørklæder i grundskolen – nej tak

TORSDAGSTANKE

Forbud mod tørklæder i grundskolen – nej tak

”Kommissionen for den glemte kvindekamp”, nedsat af regeringen, anbefaler bl.a. et forbud mod brug af hovedtørklæder i grundskolen. Det har vakt stor debat – og godt for det.

Jeg har især fulgt med i Kristeligt Dagblad og på Kirke.dk og langt de fleste indlæg taler stærkt imod det. Det er også absurd og nok engang et udtryk for, at ”Christiansborg” ikke forstår, at mennesket i sit inderste væsen er religiøst og at tro ikke kan skilles fra det offentlige rum.

”Statsmagten skal holde sig fra borgernes tro, hvis Danmark stadig skal kaldes et frit land”, sagde Birthe Rønn Hornbech på Kirke.dk.

Anbefalingen sætter mere spørgsmålstegn ved vores religionsfrihed end en glemt kvindekamp. Jo, der findes negativ social kontrol i visse miljøer, men at sige at et tørklæde generelt er et udtryk for det, er ikke rigtigt. Forbud er ingen farbar vej mod noget, som i enkelte tilfælde stikker langt dybere.

En lov mod tørklæder i grundskolen vil også kunne betyde et forbud mod kristnes ret til at bære kors og jøder kalot. Vil vi et sådant Danmark?

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende