Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
En integreret del i mit liv

En integreret del i mit liv

Det føles meget intimt for mig at skulle dele personlige erfaringer om mit bønsliv. Men bønnen er min åndelige vejrtrækning og betyder meget i min hverdag.

Efter aftjent værnepligt på arbejdsmarkedet er min morgen ændret fra et hurtig krus the og så afsted på arbejde, til en stille stund ind for Guds ansigt med et stille krus the. Mit sind stemmes til tilbedelse og taksigelse. Stille og roligt løftes mine kære, venner og menighed ind for Guds ansigt. Jeg forsøger at praktisere, som Paulus skriver i Rom. 8,26-28: ”Helligånden kommer os til hjælp i vores magtesløshed, for vi ved ikke, hvordan vi bedst kan bede til Gud”.

Bøn er min åndelige vejrtrækning

Det er afslappende at vide, at Gud kender vores behov. Jeg beder naturligvis også for konkrete aktuelle ting og situationer lige nu. Det kan være svære beslutninger, syge personer osv. Jeg har en klippefast tro på, at bøn og forbøn er efter Guds vilje.

Andres ord kan blive mine ord i bønnen

Jeg beder med glæde med på bønner, der bliver bedt eller læst i kirken og andre steder. Fadervor er for mig den ypperste faste bøn. Den bli’r ikke slidt og indeholder en perlerække af bedeemner, som er givet os af Jesus. Umiddelbart efter, at krigen i Ukraine brød løs, blev der i en menighedsforsendelse den 25. februar udsendt to skrevne bønner af Lasse Åbom og Christian Bylund. Bønner, der sætter ord på det, der fylder i forbindelse med krig og ufred. Sådanne bønner ”gør noget” ved mig. De er forløsende og hjælper mig til at sætte ord på det, der fylder i mit sind.

Men der er også udfordringer med bøn. Det kan være svært for mig at prioritere de ”stille stunder”. Jeg kan fristes til at få noget ”synligt” fra hånden i stedet for at lade op i Guds nærvær. Mon ikke jeg deler den udfordring med andre?

Giv din mening til kende