Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
En aktiv del af Odense

Hjælp med lidt af hvert i TorsdagsCaféen

En aktiv del af Odense

”De mange sociale aktiviteter styrker fællesskabet og gør os synlige og troværdige. Vi skal både proklamere og demonstrere Jesus.”

”Hvis menigheden lukkede i morgen, var der så nogen i lokalsamfundet, der ville savne den?”
Sådan blev vi spurgt, da Baptistkirken i Odense i 2016 drøftede en ny vision for menigheden. Vi tror, vi i dag kan svare: ”Ja”, for vi har nu mange tilbud til mennesker i Odense. Vi er kendt i byen blandt dem, der har sociale aktiviteter. Foreningen Klosterbakken danner ramme om mange af aktiviteterne.

Caféer

Café Klosterbakken har åbent mandag-fredag kl. 14-17 og søndag kl. 9.30-12.30. Her kommer både stamgæster og nogle, der lige kommer forbi. Også menigheden bruger caféen. Nogle af caféens medarbejdere har hjulpet til i årevis uden anden tilknytning til menigheden. Der er et hold af kagebagere. De seneste år har vi oplevet, at nogle af caféens gæster og medarbejdere er blevet medlemmer af menigheden. Et nyt initiativ med en månedlig fællesspisning torsdag aften har været en succes. Et måltid mad til 25 kr. er populært.

Lær dansk.

TorsdagsCaféen er et tilbud om ‘lær dansk’ og praktisk hjælp vedrørende integration. En stor gruppe flygtninge fra Eritrea har behov for hjælp med fx familiesammenføring, jobsøgning, pas, visum og tolkning af breve fra det offentlige. To arbejder med de sager, og to arbejder med ’lær dansk’. Den ene uden tilknytning til menigheden.

Samarbejde med kommunen

Turen går til legoland.

Hvert år sender vi en busfuld børn, der ikke kommer på ferie, til Legoland. Ved hjemkomsten serveres aftensmad. Kommunens sagsbehandlere og andre, der arbejder blandt udsatte medborgere i byen, visiterer deltagerne. En samarbejdsaftale med KIT sikrer økonomien.
Hjælpepakker er et nyt initiativ. Vi vil uddele hjælpepakker til udsatte familier. Vi har præsenteret projektet for nogle af kommunens sagsbehandlere. Den første pakke blev leveret kort før jul til en syrisk flygtningefamilie med ni børn. Der var varer for 1.000 kr. Familien manglede bl.a. helt basale ting som sæbe, tandbørster og shampoo. Fattigdommen findes omkring os, og den vokser.

Kommunens Modtagenetværk er et forum bestående af foreninger og kommunalt ansatte, der arbejder med integration. Vi er en aktiv del af netværket. Det har gjort os kendt i kommunen. TorsdagsCaféen er med i kommunens folder over ‘lær dansk’ tilbud og i ‘Paletten’, kommunens oversigt over sociale tilbud.
Onsdags Træf hver anden onsdag samler mange mennesker til socialt samvær. Et spændende foredrag og et ord fra Bibelen samt en årlig udflugt. Det arbejde er støttet økonomisk af kommunen.

Vi vil uddele hjælpepakker til udsatte familier.

Sommerfest og Alpha-kursus

Den årlige sommerfest er en dag, hvor vi inviterer alle ind i kirken til loppemarked, koncerter, børneaktiviteter, frokost og aftensmad. Dagens overskud – omkring 8.000 kr. – går til det sociale arbejde.

Alphakurset samlede i 2018 op til 38 deltagere hver onsdag i 13 uger samt en lørdag. Vi oplevede et fantastisk fællesskab. Flere deltagere, som aldrig havde været i kirken før, ønsker at komme til cellegruppemøder.

Aktive i og udenfor menigheden

Det sociale vender også indad i menigheden. Besøgsgruppen besøger menighedens gamle. Menighedens præst Henrik Søndergaard besøger medlemmerne på mærkedage og ved sygdom. Han har også mange samtaler på kontoret både med medlemmer og andre.

Nogle af menighedens medlemmer er også engageret i aktiviteter udenfor menigheden fx biavlerforening, sportsforening, beboerforening og som besøgsven. De samme er meget aktive i menigheden, så det opleves ikke som om, menigheden mister ressourcer af den grund.

Giv din mening til kende